emg home
RSS

Snežana Malović: Očekujemo da sindikati prihvate ponudu

15. oktobar 2010. | 14:17

Izvor: Emg.rs

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da očekuje da će sindikati zaposlenih u pravosudnoj administraciji, koji su trenutno u štrajku, imati dovoljno razumevanja za ponudu koju im je Ministarstvo dalo i doneti adekvatnu odluku u vezi s tim.

„Ta ponuda je vrlo korektna, u domenu mogućeg, s obzirom na finansijsku situaciju u zemlji i stanje budžeta“, rekla je Snežana Malović.

Ministarstvo pravde je predložilo da zaposleni u administraciji pravosuđa dobiju stimulaciju od po 3.000 dinara uz oktobarsku novembrasku i decembarsku platu i povećanje plate od 1. januara od 30 odsto.

Snežana Malović je novinarima u Pravosudnoj akademiji rekla da zaposleni moraju da poštuju minimum rada i da će biti kontrolisano da li se to čini. “Pre no što je štrajk počet, postignut je dogovor sa sindikatima oko minimuma rada. Predsednici sudova su imali obavezu da provere da li se taj minimum poštuje, da li se bitne sednice rešavaju i da li se odvijaju suđenja po hitnim predmetima i da li se primaju zahtevi za privremene mere i da li se po njima postupa. Ako je došlo u nekom sudu do kršenja ili nepridržavanja dogovora koji je postignut sa sindikatom predsednici sudova će imati obavezu da preduzmu nadležne mere“, rekla je ministarka.

Ministarstvo pravde je ranije najavilo da će, ako sindikat ne prihvati predlog, izaći iz pregovora i da zbog rebalansa neće biti u mogućnosti da isplati stimulacije i da neće biti poboljšanja materijalnog statusa.

Sindikat pravosuđa danas će održati sednicu na kojoj će razmotriti novu ponudu Ministarstva i odlučiti o sudbini štrajka.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

15. oktobar 2010. 17:33:14

| Alisa u zemlji čuda

3

Znači to je ta borba protiv korupcije, ni manje ni više nego baš Ministarstvo pravde pokušava da potkupi radnike. Sada sam tek shvatila. Tako su Platu Mesarović potkupili jer ako ona progovori... Bože, da li se ovi nekada postide?

15. oktobar 2010. 17:33:14

| Mali Perica

2

Ministarstvo pravde krši zakone i preti,svi ćute i nikom ništa. Podržavam štrajkače a posebno mi je drago što nerviraju Homena. Da li su pretnje metode iz otporaških dana...

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi

  • Okončan višednevni štrajk sudske administarcije

    25. oktobar 2010. 17:10 |

  • Društvo sudija kritikovalo izjavu ministarke pravde

    23. novembar 2010. 12:11 |

  • Snežana Malović: Novi ZKP za efikasniju borbu protiv kriminala

    22. novembar 2010. 12:11 |