emg home
RSS

Vukčević: Do polovine 2008. bilo ometanja potera

27. decembar 2010. | 09:21

Izvor: Beta

Tuzilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio da je do polovine 2008. bilo ometanja potraga za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem i da će biti procesuirani svi koji su na bilo koji način pomagali haške optuženike.

"Serž Bramerc nam je skrenuo pažnju da informacije koje je Tribunal davao našim službama nisu iskorišćene na pravi način. I sami smo ustanovili da je do polovine 2008. bilo određenih ometanja, a sad proveravamo kako su one vršene", rekao je Vukčević.

On je istakao da su potrage u poslednje dve godine pojačane i da je njihov kvalitet na mnogo višem nivou. "Promena u odnosu na prethodni period je ta što danas analiziramo neke detalje iz perioda do 2008. i u potragama primenjujemo preporuke koje nam je dao Bramerc", rekao je Vukčević.

On je ponovio tvrdnju da je Rade Bulatović, u vreme dok je bio direktor Bezbednosno-informativne agencije, na određen način ometao hapšenje Mladića. "Ukazao sam na Bulatovićevu ponudu o tome ko bi pregovarao s Mladićem, iz čega smo dvojica mojih kolega i ja izvukli zaključak da on ima saznanja o tome gde je Mladić", kazao je Vukčević, dodajući da je analizom tih događaja kasnije utvrđeno da je 2006. bilo ometanja.

Zvanična istraga o tom slučaju nije sprovedena, ali je Vukčević rekao da će svako odgovorati za ono što je učinio.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Saradnja s Hagom

Ličnosti: Ratko Mladić, Vladimir Vukčević, Serž Bramerc, Rade Bulatović, Goran Hadić

Institucije: Bezbednosno-informativna agencija


Unesite tekst komentara:

<<

27. decembar - 02. januar 2011.

>>

Povezani naslovi