emg home

RSS

Delta započinje nove projekte u nekretninama

05. januar 2011. | 10:53

Izvor: Beta

Delta holding će u 2011. godini započeti nove projekte u gradnji nekretnina i nastaviti razvoj maloprodaje i agrobiznisa, najavila je direktor tog holdinga za korporativne komunikacije Jelena Krstović.

U intervju agenciji Beta ona je rekla da će Delta holding ovu godinu, u kojoj obeležava 20 godina rada, iskorisiti da obavi reorganizaciju i napravi novu poslovnu politiku u kojoj će fokus biti na agraru, ali i da će će se zadržati i u oblasti u kojima već posluje.

Krstovićeva je najavila da će Delta agrar, koji posluje u okviru Holdinga, u 2011. godini početi gradnju staklenika za uzgajanje voća i povrća u Bogatiću, kod Šapca i navela da se planira širenje i unapređivacnje voćnjaka i hladnjače u Čelarevu.

"U 2011. godini očekuje nas oko 1.000 hektara pod voćem i povrćem i već 2012. godine planiramo formiranje Deltinog distributivnog centra u Moskvi koji će distribuirati voće i povrće, ne samo iz Deltine proizvodnje već i od srpskih prizvođača", kazala je Krstovićeva.

Krstovićeva je kazala da će u 2011. početi gradnja šoping mola Delta land u Beogradu, koji će biti značajno veći od Delta sitija. "Očekuje se i da će u 2013. biti završena gradnja šoping mola na Autokomandi", dodale ja ona.

Krstovićeva je najavila da će u 2011. godini početi renoviranje hotela Kontinental, koji će nakon završetaka dobiti ime "Kraun plaza", brenda u okviru hotelske grupacije Interkontinental.

Kako je navela, plan za investiranje i dalji razvoj u nekretninama predviđa i razvoja maloprodajnih parkova. "To je novi koncept prodaje gde će na jednom mestu potoršači imati mogucnost da kupuju u nekoliko hiopermarketa, koji se nalaza jedan do drugog imaju zajednički parking i veliki izbor proizvoda na jednom mestu". kazala je ona.

Završena je prva faza gradnje maloprodajnog parka u Kragujevcu, a u 2011. godini biće nastavljena druga faza gradnje, istakla je Krstovićeva i dodala da će taj koncept Delta uvesti na skoro sva tržišta na kojima posluje, a prvenstveno u Srbiji.

Očekuje se da Delta holding gradi maloprodajne parkove u svim većim gradovima u Srbiji, a prvo u Beogradu i Novom Sadu, kazala je Krstovićeva u intervjuu agenciji Beta.

Ona je navela da je izvoz Delta holginga u prošloj godini bio oko 40 miliona dolara i dodala da je kroz maloprodajnu mrežu Delta maksi grupe plasirano ukupno 100 miliona dolara izvoza iz Srbije u regionu.

U 2011. godini, istakla je, očekuje se otvaranje oko 75 novih objekata kompanije Delta maksi, u koje će biti uloženo oko 90 miliona evra.

"Značajan broj objekata biće otvoren u Srbiji, a verujem još veći broj u regionu na tržištima na kojma Delta maksi već posluje. To su tržišta Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske, Albanije i Srbije", kazala je ona.

Krstovićeva je kazala da Delta ne planira izalazak na nova tržišta sa maloprodajnim objektima, pošto je kriza još u toku i kompanija će se usredserediti na produbljavanje tržišsta na kojima već posluje.

"Kriza je poslednjih par godina vrlo snažna i u svetu, a ponajviše kod nas. Posledice krze su se i u ovoj godini značajno osetile osetila ne samo u poslovanju Delta holdinga već na tržištu u regionu", ocenila je ona.

Krstovićeva ja navela da je Delta holding već u 2010. godini ostvario rezultate koji nagoveštavaju da kriza polako prolazi, tako da je lagano obnovljen investicioni ciklus.

U poslednja četiri meseca prošle godine, istakla je Krstovićeva, otvorena su četiri "tempo" hipermarketa u Srbiji i regionu – u Kragujevcu, Sofiji, Sarajevu i Nikšiću, površine 60.000 kvadratnih metara, u koje je uloženo 40 miliona evra.

Delta holding, koji 4. februara 2011. obeleževa 20 godina od osnivanja, zapošljava oko 24.200 radnika na svim tržištima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nekretnine, Agrobiznis

Ličnosti: Jelena Krstović

Kompanije: Delta Holding, Delta Maksi, Intercontinental, Delta Land


Unesite tekst komentara:

<<

23. april - 29. april 2012.

>>

Povezani naslovi

  • Poreska uprava: Delta uplatila porez u zakonskom roku

    14. mart 2012. 17:03 |