emg home

RSS

Megatrend poklanja godinu studija

29. mart 2012. | 13:48

Izvor: Beta

Svi brucoši koji upišu neki od fakulteta Univerziteta Megatrend imaće ove godine besplatno studiranje, najavio rektor Mića Jovanović.

On je na konferenciji za novinare rekao da će ove godine na 16 fakulteta i visokoškolskih ustanova Univerziteta Megatrend biti upisano 2.500 studenata.

Jovanović, član Socijalističke partije Srbije, rekao je da je taj potez učinjen isključivo iz želje da se mladima u godini najveće krize pomogne i obezbedi besplatno školovanje. On je rekao da je odluka o stipendiranju doneta za ovu godinu i da će, ako kriza bude nastavljena, biti ponovljena i za sledeću godinu.

Zamenik premijera i lider SPS-a Ivica Dačić rekao je da je Srbija pravna država, ali i država socijalne pravde i da princip jednakih šansi mora da bude zaštićen. Na pitanje da li je reč o predizbornom gestu, Dačić je rekao da bi voleo da i druge partije učine nešto slično za građane, a ne da daju novac za predizbornu kampanju, bilborde i TV-nastupe.

"Zašto je predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić obećao ukidanje takse za državljanstvo ove godine? Svi su se setili da imamo i poljoprivredne proizvode, da treba da se oslobodimo raznih taksi", kazao je Dačić.

Upitan da li je na konferenciji kao predsednik SPS-a ili član Vlade, Dačić je rekao da je prisutan kao zamenik premijera jer ima kompentencije da se time bavi, ali je dodao da je teško odvojiti sve funkcije koje obavlja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Obrazovanje, Izbori

Ličnosti: Boris Tadić, Ivica Dačić, Mića Jovanović

Institucije: Demokratska stranka, Socijalsitička partija Srbije, Univerzitet Megatrend


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>