emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 579, 23. jun 2011.

Pregled

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio da će se Srbija na putu ka EU uskoro suočiti sa striktnijim pristupom, s kojim se druge zemlje verovatno nisu suočavale. On je, takođe, istakao da ako Srbija popusti jednostranom proglašenju nezavisnosti KiM, to neće biti poslednje jednostrano proglašenje nezavisnosti na njenoj teritoriji.

*

Euleks je otvorio istragu protiv šefa Međunarodne civilne kancelarije u Prištini Pitera Fejta zbog uticaja na izbor guvernera Narodne banke Kosova Ganija Grgurija.

*

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio da je cilj te stranke da na narednim izborima ostvari značajne rezultate i potom napravi koaliciju s Demokratskom strankom.

*

Srpski ministar za ljudska i manjinska prava Milan Marković izjavio je da će novi izbori za Nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine biti održani do kraja godine.

*

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je da je zadovoljan radom svoje vlade u prvih 100 dana nakon rekonstrukcije. Kao najveći uspeh ističe zaustavljanje povećanja broja nezaposlenih.

*

Dobit Narodne banake Srbije u 2010. iznosila je 5,9 milijardi dinara, od čega je 4,2 milijarde uplaćeno u budžet Srbije, saopštila je NBS.

*

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala proveravala je u prethodnim sedmicama dokumentaciju Privredne komore Srbije. Prema pisanju medija, na proveri su uglavnom ugovori o deviznom poslovanju i izvođenju građevinskih radova u PKS.

*

Ministar za odbranu Dragan Šutanovac najavio da će ove godine u zemlji biti izgrađeno oko 600 stanova za vojsku.

*

Protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera vodi se istraga zbog sumnje da je primio deset miliona evra mita od mađarskog MOL-a kako bi mogao da preuzme upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini, pišu hrvatski mediji.

*

Nacionalni plan regionalnog razvoja Srbije trebalo bi da bude gotov do marta 2012, rečeno je na prvoj sednici radne grupe za izradu tog plana. Vicepremijerka Verica Kalanović je ocenila da bi ravnomeran regionalni razvoj trebalo da bude jedan od glavnih ciljeva zemlje jer su razlike među regionima dramatične.

*

Udruženje Lekari protiv korupcije zatražilo je od nadležnih službi u Srbiji da “raskrinkaju” aferu povodom nabavke vakcina protiv novog gripa, krajem 2009.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: