Beogradske pijace u jeku povrtarske groznice
Štap, šargarepa i krastavac
Autor: Katarina Marković
Foto: Darko Stanimirović
Od kad je protutnjala vest da je bakterija ešerihija koli nastanjena u povrću, zaposleni u medijima najnepoželjniji su šetači između beogradskih pijačnih tezgi. “Rat krastavaca” povukao je za sobom i ostale povrtarske kulture pa proizvođači ne samo da neće profitirati, već ozbiljno razmišljaju o smanjenju zasejanih površina
Dok je u Evropskoj uniji od „povrtarske groznice“ najviše stradala Španija, u Srbiji će sudeći po atmosferi na pijacama, novinari izvući deblji kraj.
Od kad je protutnjala vest da je bakterija ešerihija koli nastanjena u povrću, zaposleni u medijima najnepoželjniji su šetači između beogradskih pijačnih tezgi. Prodavačica povrća na Zelenom vencu pokazuje štap kojim je rešila da sa svog „radnog mesta“ otera svakog kamermana i novinara koji joj ubuduće budu prišli.
Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.
Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.
Komentari (0)
Unestite tekst komentara: