emg home
RSS

Arhiva vesti

Srbija Crnoj Gori (nije) dostavila spise predmeta Balkanski ratnik

21. april 2010. | 11:04 12:12

Izvor: Emg.rs, Beta

Grad: Podgorica

Specijalno tužilastvo Srbije za borbu protiv organizovanog kriminala dostavilo kompletne spise predmeta Balkanski ratnik Vrhovnom državnom tužilastvu Crne Gore, izjavio Borivoje Borović, branilac tri optužena za šverc više od dve tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Srpski tužilac demantuje, crnogorska tužiteljka bez komentara.

Borović kaže da je o dostavljanju dokumentacije čuo iz medija, ali nije precizirao kojih. „Bilo je u domaćim medijima da je dokumentacija dostavljena crnogorskom tužilaštvu. Bilo je čak i ranije najava da će predmet biti dostavljen kada bude završena istraga. Ranije nije moglo da bude dostavljeno da se ne bi otkrivala istraga, pošto je istraga završena, Ministarstvo pravde je reklo da će dostaviti dokumentaciju crnogorskog pravosuđu“, rekao je Borović za Emg.rs.

On je dodao da mu je sasvim svejedno da li je dokumentacija dostavljena Crnoj Gori jer se on bavi tim slučajem u Srbiji i da predaja dokumentacije može da utiče na postupak protiv određenih ljudi u Crnoj Gori.

Podgorički Dan preneo je izjavu Borovića da mu je informacija o dokumentaciji potvrđena juče, kad mu je uručena optužnica za njegove klijente.

 

Specijalni tužilac demantuje

Specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević demantovao je navode da su spisi predmeta Balkanski ratnik dostavljeni Vrhovnom državnom tužilaštvu Crne Gore.

Radisavljević je rekao da ne može da komentariše celu izjavu advokata Borivoja Borovića o spisima jer je nije pročitao, ali da može da kaže da nije tačno da su spisi dostavljeni crnogorskom tužilaštvu. Odluka o tome kako će se postupati u predmetu biće doneta pošto optužnica stupi na pravnu snagu, rekao je on.

On je podsetio da posle podizanja optužnice postoji zakonom definisana procedura, postoji pravo na prigovor, a da se nikakve aktivnosti po pitanju saradnje i pravne pomoći ne sprovode pre stupanja optužnice na snagu.

 

Tužiteljka Crne Gore bez komentara

Vrhovna državna tužiteljka Crne Gore Ranka Čarapić nije htela da komentariše Borovićeve navode. “Ne bih to komentarisala. Kad budemo procenili da treba nešto saopštiti, to ćemo tada i učiniti", kazala je Ranka Čarapić Beti.

Državno tužilastvo Crne Gore je ranije tražilo dokaze o osumnjičenima za krijumčarenje droge koje bi procenilo i na osnovu toga odlučilo o daljem postupku. Specijalni tužilac Srbije za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je prošle sedmice podigao optužnicu protiv Darka Šarića, rodom iz Pljevalja, i 19 osoba za saučesništvo u krijumčarenju droge. Šarić je optužen da je jedan od glavnih organizatora šverca droge.

Specijalno tužilastvo Srbije za organizovani kriminal za šverc droge sumnjiči i Gorana Sokovića i Dejana Šekularca iz Crne Gore. Oni su ranije saslušani u crnogorskom specijalnom tužilastvu za organizovani kriminal, ali su pušteni na slobodu jer, kako je tada saopšteno, nema osnova za zadržavanje u pritvoru.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Regionalna saradnja, Borba protiv organizovanog kriminala

Lokacija: Crna Gora

Ličnosti: Borivoje Borović, Miljko Radisavljević, Darko Šarić, Ranka Čarapić


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi