emg home
RSS

Tadić za najbolje moguće odnose s Crnom Gorom

06. jul 2010. | 09:07

Izvor: Beta

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da Srbija nema nikakvog interesa da se ponovo integriše u državnu zajednicu s Crnom Gorom, ali da ima da s njom gradi najbolje moguće odnose.

Tadić je za TV Crne Gore uoči posete Crnoj Gori negirao ocene da se Srbija meša u unutrašnje stvari susedne države i takve tvrdnje nazvao stereotipijom.

On je kazao da slučaj šverca kokaina narko-klana Darka Šarića ne treba postavljati u središte bilateralnih odnosa dve države, ali je ocenio da Crna Gora u vreme podizanja optužnice protiv pripadnika tog klana nije reagovala s punom ozbiljnošću. "Borba Srbije protiv narko-kartela deo je njenih međunarodnih obaveza i slučaj Šarić nema nikakve veze s bilateralnim odnosima Crne Gore i Srbije. Budućnost Srbije i čitavog regiona zavisi od borbe protiv narko-kartela i tu borbu ćemo dovesti do kraja", kazao je Tadić.

On je negirao tvrdnje crnogorskih vlasti da se Srbija uoči lokalnih izbora umešala u unutrašnje stvari Crne Gore i uticala na ujedinjenje opozicije.

"Nikada se nisam mešao u nastupe srpskih političara u regionu, ni u Crnoj Gori, ni u Bosni i Hercegovini, ni u Makedoniji. S kim će oni praviti koalicije i kakvu će vladu praviti, to je njihova stvar. Jedino što tražim od srpskih političara i građana srpske nacionalnosti jeste da budu lojalni svojoj državi, a istovremeno da legitimno i legalno brane interes srpskog naroda", kazao je Tadić.

On je ponovio da Srbi u Crnoj Gori ne mogu biti manjina jer su autohton narod i dodao da bi voleo da Crna Gora usvoji zakon kojim će biti definisana kao matična država i za Crnogorce i za Srbe.

Predsednik Srbije je pozvao turiste iz Srbije da idu u Crnu Goru.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

06. jul 2010. 15:47:38

| Мирољуб Филиповић

0

Како да Црна Гора реагује против шверца дроге или цигарета, када јој то одговара. Зашто Тадић позива Србијанце да летују у Ц.гори ? Србија не би требало да има било какве контакте са оваквим политичарима који сада владају Ц.Гором (Ђукановић као нови краљ Ц.Г, Вујановић, Кривокапић, Маровић...). Па они и после упозорења Србије кроје наше границе према тзв држави Косово. Зарад власти не одустају од антисрбијанске политике. Све су то Срби, осим мањина, и тамо (Црногорци) и овамо (Србијанци). Онам, онамо за брда она.....

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Gantar: EK možda već od ove godine o kandidaturi Srbije

    8. sep 2010.

    Ljubljana, Beta

  • Đukić-Dejanović se sastala sa Pahorom i Tirkom

    8. sep 2010.

    Ljubljana, Beta