emg home

RSS

Mandić: Bolje nova Jugoslavija nego podstanarstvo u EU

09. januar 2012. | 13:12

Izvor: Beta

Grad: Zagreb

Književnik Igor Mandić smatra da Hrvatska neće imati velike koristi od ulaska u Evropsku uniju i da je jedina mogućnost ponovno ujedinjenje južnoslovenskih naroda, ali ne na stari način.

"Mi ulazimo u EU kao podstanari, moramo podneti sudbinu da ćemo biti tretirani kao rezervna stanica za konobare i prostitutke i ne verujem da ćemo tu nešto posebno profitirati", rekao je Mandić za Novi list, uz ocenu da je za Hrvatsku najbolje rešenje ponovno ujedinjenje južnoslovenskih naroda, ali ne na stari način. "Ja tvrdim da je jedina mogućnost ponovnog ujedinjenja južnoslovenskih naroda. Nikako na stari način i nikako jednopartijski kao stara Jugoslavija, ali ja nisam institucija da to mogu da razradim", kazao je Mandić.

“Rat koji nismo objavili neslavno je završen, bez pobednika, jer u građanskom ratu pobednika nema.
Taj rat je možda dokrajčio iluziju da možemo sa susedima, ali možda postoji šansa da zajedno s braćom po plemenu, krvi i naciji stvorimo temelje neke nove čvršće zajednice. Tu ćemo jedino ostvariti nacionalni identitet i neku novu solidniju državu", ocenio je Mandić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Evro-integracije

Lokacija: Hrvatska

Ličnosti: Igor Mandić


Unesite tekst komentara:

10. januar 2012. 17:57:39

| Vladan Petrovic

0

Postovani gospodine Mandicu,

Srecan sam bio kada sam procitao u medijima o vasoj ideji Nove Jugoslavije.
Tragedija je za sve nase narode raspad nase zajednicke domovine.To ce nase mlade generacije osetiti zestoko.Dok se pametan narod ujedinjuje (Nemacka) i postaje svetski faktor mi smo se razjedinili i razprodali smo nasu domovinu bud zasto , kako Srbi tako i Hrvati i svi ostali.Nas narod treba nekog Jugoslovenskog Bizmarka koji ce uspeti da objasni nasem zavedenom narodu da nam je jedina buducnost zajednistvo. Ja sam bio antikomunista ali tek danas kao stariji covek znam da procenim vrednosti koje nam je Tito ostavio.Ja Vam dajem punu podrsku i spreman sam u svakom trenutku sa velikom energijom da se stavim u sluzbu obnavljanju zajednicke velike lepe i mocne domovine.

bratski pozdrav od

Prof.Dr.Vladan Petrovica
iz Kragujevca

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30UTO
01SRE
02ČET
03PET
04SUB
05NED
06