emg home
RSS

Dejan Rambo Petković postaje počasni konzul u Brazilu

20. jun 2010. | 13:24

Izvor: Beta

Srpski fudbaler Dejan Petković postaće jedan od počasnih konzula u Brazilu, najavio je danas ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Šef srpske diplomatije rekao je to danas u Beogradu, posle sastanka sa svojim brazilskim kolegom Selsom Amorimom.

"Imamo mnogo ljudi koji žele da pomognu u saradnji naših zemalja i koji su u Brazilu. Jedan od njih je naš čuveni fudbaler Petković, neko koga je kome je ministarstvo spoljnih poslova dodelilo orden za posebne zasluge i na tome smo mi veoma zahvalni. Petković će biti u budućnosti jedan od počasnih konzula u Brazilu", rekao je Jeremić.

Dejan "Rambo" Petković jedan je od najpopularnijih i najcenjenijih fudbalera u Brazilu.

Karijeru je počeo u niškom Radničkom, onda je prešao u Crvenu zvezdu, posle koje je otišao u Real Madrid. Nakon Španije, otišao je u Brazil i tamo postao jedna od fudbalskih ikona. Mediji i navijači vodili su svojevremeno kampanju da Petković zaigra za reprezentaciju Brazila.

Šef brazilske diplomatije Amorim rekao je da su potpisani važni sporazumi, koji će olakšati putovanja u Brazil i koji se odnose na svakodnevni život svih građana.

"Nadam se da će sporazumi biti podsticaj za građane Srbije da otputuju na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. i na Olimpijske igre 2016. godine u Brazilu", rekao je Amorim.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi