emg home
RSS

Arhiva vesti

Reke se postepeno povlače

24. jun 2010. | 09:52 12:32

Izvor: Emg.rs

Na teritoriji Srbije i dalje su hektari oranica i njiva pod vodom, a na nekim mestima ugrožena su domaćinstva, saopštio je danas Sektor Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije.

Na kanalskoj mreži i crpnim stanicama na teritoriji Beograda proglašena je redovna odbrana od poplava od unutrašnjih voda, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Beogradvode, navodeći da je situacija pod kontrolom.

Nivo Save kod Šapca porastao je tokom noći za 147 centimetara i sada je 462 centimetra pa je u tom sektoru uvedena redovna odbrana od poplava. Procenjuje se da će tokom vikenda nivo reke dostići oko 580 centimetara. To je nivo koji ne ugrožava sam grad Šabac, ali ugrožava sela nizvodno. 

U opštini Obrenovac reka Peštan je poplavila oko 150 hektara oranica i ugrozila oko 100 domaćinstava u mestima Pojane, Konatice i Draževac, a pripadnici Sektora su na terenu.

Na teritoriji Valjeva, od noćas reka Ub i ostale reke u ovom kraju beleže pad vodostaja.

U mestu Ub pojavile su se podzemne vode na obali reke Ub gde je 10 kuća ugroženo vodom i iz kojih pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a trenutno crpe vodu. Više hektara oranica je i dalje pod vodom.

Reka Jadar je od noćas u svom koritu i kod Loznice je nivo vode opao za jedan metar.

U mestu Jalovo, sedam domaćinstava koja se nalaze u najnižem delu je pod vodom zbog izlivanja Jadra u jednom delu toka, a pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali su tri osobe.

U selu Obrva kod Kraljeva, gde su se izlila dva potoka, voda se povlači iz objekata.

Na teritoriji Novog Sada i dalje se vrši ispumpavanje vode u Sremskoj Kamenici na lokaciji kod pravoslavne crkve i u Novom Sadu, u Prešernovoj ulici.

U mestu Ečka, pored Zrenjanina, pripadnici Sektora za vanredne situacije sinoć su završili i poslednje intervencije crpljenja vode.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poplave


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>