emg home
RSS

Arhiva vesti

PSP Farman gradi kompleks vredan 170 miliona evra

30. jun 2010. | 14:04

Izvor: Emg.rs

Kompanija PSP Farman Branislava Grujića u septembru počinje gradnju višenamenskog poslovno-stambenog kompleksa na Novom Beogradu, površine oko 150.000 kvadrata, u koji će biti investirano 170 miliona evra.

"To je prvi veliki projekat naše kompanije u Beogradu. Građevina pokazuje stanje privrede u jednoj državi i ova investicija treba da bude signal stranim investitorima, jer ako mi domaći ne krenemo da gradimo, neće ni oni doći", kazao je Grujić.

Završetak gradnje kompleksa planira se za 2013. Cena kvadratnog metra stambenog prostora će biti oko 2.000 evra, a poslovnog oko 3.000, bez PDV-a. Kako je naglasio Grujić, 90 odsto tih stanova će biti manje kvadrature i dostupno srednjoj klasi.

Investitori, osim PSP Farmana, su Intesa i Hypo Alpe Adria banka i strani investicioni fondovi i banke.

Projektovanje je, prema Grujićevim rečima, početo pre dve godine, dok je proces pribavljanja neophodnih dozvola za gradnju trajao 14 meseci, što je na nivou svetskog proseka za tu vrstu objekata, rekao je on.

Budući stambeno-poslovni centar biće izgrađen u Bloku 65, na parceli od oko tri hektara, imaće 1.324 mesta za parkiranje u podzemnim garažama, 514 stanova i 100 lokala.

Novi centar će biće karakterističan po kuli od 39 spratova, visokoj 145 metara, što je 30 metara više od kule Geneks i četiri metra više od kule u poslovnom centru Ušće. U gradnji će biti korišćeni ekološki materijali, uz primenu obnovljivih i alternativnih izvora energije.

PSP Farman je izgradio više od milion kvadrata u Rusiji, Belorusiji, Ukrajini, Belgiji, Italiji i Srbiji. Kompanija zapošljava 3.000 ljudi.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Građevinska industrija, Stanogradnja

Ličnosti: Branislav Grujić

Kompanije: Banca Intesa, Hypo Alpe Adria banka, PSP Farman


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dragutinović: Dogodine povišice u januaru, aprilu i oktobru

    31. avg 2010.

    Emg.rs

  • Sutra ističe rok da funkcioneri prijave sve funkcije

    31. avg 2010.

    Beta

Povezani naslovi