emg home
RSS

Likovni konkurs Odgovorni prirodi

07. jul 2010. | 14:02

Izvor: Emg.rs

Na likovnom konkursu za najbolji umetnički rad iz oblasti ekologije, Odgovorni prirodi, mladi umetnici moći će da ponude likovni odgovor na ekološke probleme, a najbolji radovi biće nagrađeni, saopštili su danas autori projekta.

Dva glavna cilja projekta su skretanje pažnje javnosti na odgovornost prema prirodi i na kreativni potencijal mladih ljudi, rekla je danas na konferenciji za novinare Gordana Ristić, autorka projekta.

Pravo da učestvuju na konkursu, koji je otvoren do 15. novembra, imaju učenici i studenti umetničkih srednjih škola i fakulteta. Oni mogu slati najviše tri rada i to u vidu crteža, dizajna, fotografije, grafike, slike ili skulpture, a sve radove treba fotografisati i poslati u digitalnom obliku. Detalji o konkursu dostupni na www.odgovorniprirodi.rs, preko koje zainteresovani mogu poslati radove i glasati za najbolje.

Najbolja tri rada biće izabrana onlajn glasanjem i glasovima članova žirija, a prva nagrada su računar IMac i studijsko putovanje u Beč, rekao je Miloš Janković, umetnički direktor projekta.

Miodrag Mitrović, predsednik Upravnog odbora Miteco Systema i inicijator projekta, istakao je da društvena odgovornost prevazilazi sporadično davanje sponzorstava kojima se “umiruje savest”, već i direktno uključivanje u projekte poput ovog.

Katarina Petrović, savetnica za promociju nauke u Ministarstvu za nauku i tehnološki razvoj, podsetila je da su klimatske promene i energetska efikasnost prepoznati kao ciljevi u nacionalnoj strategiji razvoja nauke usvojenoj ove godine zbog njihove važnosti za Srbiju, posebno u kontekstu pridruženja Evropskoj uniji.


Pokrovitelj projekta je Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, uz podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva za zaštitu životne sredine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi