emg home
RSS

Dragin: Niz mera za ukalanjanje štete u poljoprivredi

08. jul 2010. | 13:40

Izvor: Tanjug

Ministarstvo poljoprivrede preduzeće niz mera kako bi štete koje su izazvale obilne padavine i poplave bile umanjene, a poljoprivrednici osetili boljitak, izjavio je ministar Saša Dragin i dodao da nije zadovoljan načinom na koji je protivgradna služba reagovala.

Ministarstvo poljoprivrede će zbog teških vremenskih uslova na jesen subvenicionisati nabavku 150.000 tona NPK đubriva s 10.000 dinara po toni, kazao je Dragin i podsetio da je Ministarstvo već subvencionisalo nabavku 300.000 tona đubriva KAN za zimsko đubrenje. Ministarstvo će finasirati i skladištenje poljoprivrednih proizvoda u javnim skladištima s 50 odsto, naveo je Dragin, dodajući da je ove godine na raspolaganju prostor za 300.000 tona robe.

Dragin je podsetio da je Ministarstvo poljoprivrede u opštinama gde je proglašena elementarna nepogoda oslobodilo poljoprivrednike plaćanja ovogodišnjih vodoprivrednih naknada za sve površine koje su više od 30 odsto bile ugrožene vodama.

"Pored toga, Ministarstvo poljoprivrede je donelo zaključak da se neće naplaćivati korišćenje državnog zemljišta za 2010. za sve proizvođače koji su u opštinama gde je proglašena elementarna nepogoda imali štetu veću od 30 odsto", naglasio je Dragin.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Dostanić: Investitori nisu pohrlili da kupuju akcije NIS

    9. sep 2010.

    Tanjug

Povezani naslovi