emg home
RSS

Sporazum o naučnoj i tehničkoj saradnji Srbije i Austrije

13. jul 2010. | 13:59

Izvor: Emg.rs

Srbija i Austrija potpisale su danas u Beču sporazum o naučnoj i tehničkoj saradnji, koji će omogućiti više zajedničkih tehnoloških projekata i inicijativa, saopštilo je Ministarstvo za nauku Srbije.Sporazum su potpisali potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i ministar nauke i istraživanja Austrije Beatris Karl.

"Austrija je važan partner Srbije u mnogim oblastima, ta zemlja najveći investitor u Srbiji", rekao je Đelić nakon potpisivanja sporazuma i dodao da Srbija vidi Austriju kao prioritetnog partnera.

Karlova je ocenila da će ovaj sporazum omogućiti naučnicima da prodube saradnju, ukazujući da između austrijskih i srpskih univerziteta postoji 13 sporazuma, kao i sporazum sa Akademijom nauka, što je najbolji dokaz za visok stepen saradnje Srbije i Austrije.

Tokom posete Beču Đelić je obišao i nekoliko vodećih naučnih institucija - kampus biomedicine, Institut za molekularnu biotehnologiju i Institut nauke i tehnologije Austrije i razgovarao je sa naučnicima srpskog porekla koji žive i rade u Austriji.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Sporazumi, Nauka i tehnologija

Ličnosti: Božidar Đelić

Institucije: Ministarstvo za nauku


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Dragin očekuje rekordan rod kukuruza (VIDEO)

    16. sep 2010.

    Čurug, Beta

Povezani naslovi