emg home
RSS

Dačić: Nisam pisao amandman Draganu Markoviću

15. jul 2010. | 16:42

Izvor: Beta

Lider Socijalističke partrije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da niko iz njegove stranke, uključujući i njega, nije učestvovao u pisanju amandmana na izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije koje je njegov koalicioni partner Dragan Marković Palma najpre podneo, a zatim povukao."Ovo nije problem Markovića, ovo je problem vladajuće koalicije. Ja nisam učestvovao u tome. Niti sam predlagao tekst niti sam mu predlagao da ga povuče. Samo hoću da kažem da on niti bi to odneo, niti bi povukao da se sa nekim nije dogovarao. Valjda vam je jasno da se takve stvari ne dešavaju slučajno", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

Marković je juče podneo, a danas povukao amandmane na izmene i dopune Zakona o borbi protiv korupcije koji bi omogućili dupliranje funkcija.

Dačić je ocenio da je Marković s pravom ljut na način na koji se komentariše njegovo podnošenje amandmana, jer je on mnogo uticao na to da se formira ova Vlada, a sada mu "dele lekcije" oni koji nisu imali uticaj na formiranje vladajuće koalicije.

"Koliko sam shvatio, to (amandmane) je trebalo svi da podrže. Zato je on i podneo amandmane, zar mislite da bi ih u suprotnom podneo? Sada je ispalo da je to njegov lični problem", kazao je Dačić.

Dodao je da je, "uz dužno poštovanje Agenciji za borbu protiv korupcije" Skupština ta koja donosi zakone, a ne vladini kabineti i nezavisna tela, te da on lično poštuje autonomiju svih tela.

Prema Dačićevim tvrdnjama, da su oni koji su pisali zakon malo bolje sagledali njegove posledice, sada bi i Agenciji za borbu protiv korupcije i njenoj direktorki bilo lakše da obavljaju posao. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Borba protiv korupcije, Skupština

Ličnosti: Ivica Dačić, Dragan Marković Palma

Institucije: Skupština Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>