emg home
RSS

Dačić: Moguće putovanje u Hrvatsku sa ličnom kartom

15. jul 2010. | 17:16

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će sa zvaničnicima Hrvatske u nedelju razgovarati o mogućnosti da građani Srbije i Hrvatske putuju u te zemlje sa ličnim kartama umesto sa pasošima.Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je to već predložio hrvatskoj strani i da će o tom predlogu razgovarati sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i tamnošnjim ministrom unutrašnjih poslova Tomislavom Karamarkom koji će u nedelju boraviti u Srbiji.

"Da li će to Hrvatska prihvatiti - videćemo", kazao je Dačić.

Dodao je da će se u nedelju razgovarati i o formiranju zajedničkih istražnih timova Srbije i Hrvatske i kreiranju jedinstvenog naloga za hapšenje koji bi važio na teritoriji Srbije i Hrvatske, ali i drughih država koje bi prihvatile da uđu u takav dogovor sa Srbijom.

Osvrćući se na rasvetljavanje incidenta u naselju Galenika, gde se policija nedavno sukobila sa gostima jedne kockarnice, Dačić je kazao da je u toku unutrašnja kontrola u MUP-u koja će utvrditi sve činjenice u vezi sa tim incidentom i predati ih tužilaštvu.

On je dodao da će svaki policajac koji je prekoračio ovlašćenja biti uhapšen, suspendovan s posla ili će protiv njega biti preduzete druge mere.

Govoreći o planiranju atentata na lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, Dačić je rekao da će istinitost tih navoda utvrditi specijalno tužilaštvo.

"Mi do sada nismo obavešteni nijednim aktom da li se nešto novo desilo (u istrazi) u međuvremenu. Sve dok se situacija ne promeni naša je obaveza da štitimo Nikolića i to ćemo činiti i dalje", kazao je Dačić.

On je dodao da nikada nije omalovažavao niti nipodaštavao pretnje koje bilo ko dobija, uključujući Nikolića.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi