emg home
RSS

Završena rasprava o izmenama Zakona o Agenciji

19. jul 2010. | 17:20

Izvor: Beta

Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, a rad je nastavljen razmatranjem izmena Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.Poslanici vladajuće koalicije podržali su, u raspravi, predloge izmena Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije koji, između ostalog, predviđaju da su funkcioneri obavezni da do 1. septembra obaveste Agenciju koje sve funkcije obavljaju.

Po prijemu obaveštenja funkcionera, ako utvrdi postojanje sukoba interesa, Agencija će odrediti rok u kojem je funkcioner dužan da prestane da obavlja javnu funkciju.

Predstavnici opozicije kritikovali su predložene izmene jer se, kako smatraju, donose zbog pojedinaca u vladajućoj koaliciji koji su na duplim funkcijama.

U nastavku sednice, osim o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, poslanici će u objedinjenoj raspravi raspravljati i o većem broju ugovora o zajmovima i kreditima sa stranim zemljama i bankama.

Poslanici će raspravljati o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlada Srbije i Rusije o državnom kreditu, o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između Vlada Srbije i Francuske kao i o Predlogu zakona o potvrđivanju Finansijskog ugovora između Srbije i Evropske investicione banke.

Rasprava će se voditi i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Srbije i Austrije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu, kao i o Predlogu zakona o potvrđivanju Ugovora između Vlada Srbije i Azerbejdžana o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

19. jul 2010. 20:14:33

| Jovana

0

"Borba protiv korupcije", kao i izmena Zakona o agenciji za borbu protiv korupcije su samo goli marketing i parodija.
Nijedan korumpirani vlastodržac neće sam sebe da hapsi.