emg home
RSS

Predsednik Skupstine Leskovca traži izmenu trase Koridora 10

22. jul 2010. | 16:24

Izvor: Beta

Grad: Leskovac

Skupština Leskovca će jednu od narednih sednica održati na autoputu u znak protesta što vlasti i instutucije ne žele da usliše zahtev Leskovca da promene trasu tog puta, izjavio predsednik Skupštine Leskovca Živojin Stefanović.

"Jedina mogućnost da podignemo veći stepen odgovornosti vlasti Srbije je da jednu od narednih sednica zakažem na autoputu. Uveravam vas da ću to uraditi i za to imam podršku skoro svih odbornika", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

Prema predlogu stručnih službi Leskovca, kad bi Kridor 10 prolazio kroz Predejane cena gradnje na toj deonici bila bi manja za pet miliona evra nego sada.

"Ako bi se ostalo pri sadašnjem rešenju, to bi značilo novu migraciju stanovništva iz tog kraja sa 16 naseljenih mesta i zatvaranje motela Predejane, koji je u ovom momentu naš skoro jedini turističko-ugostiteljski objekat i od kog su materijalno zavisni mnogi žitelji tog kraja", naveo je Stefanović.

Saobraćajni institut CIP prihvatio je predlog stručnih službi Leskovca za drugačije rešenje ali je projektantu potrebno dozvola Ministarstva za infarstrukturu ili Puteva Srbije.

"Od okotobra 2008. do danas smo na adrese predsednika Vlade i države i više ministarstava, institucija i projektnim kućama poslali 11 zahteva da se razgovara o tom problemu, ali odgovora nije bilo. Reč je o bahatosti i nemaru", zaključio je Stefanović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Koridor 10

Ličnosti: Živojin Stefanović

Institucije: Saobraćajni institut CIP, Skupština Leskovca


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi