emg home
RSS

SRS: Srbija treba da se distancira od EU (VIDEO)

23. jul 2010. | 15:07

Izvor: Beta

Srbija treba da se distancira od Evropske unije i da svima jasno stavi do znanja da "nema nameru da ide putem EU" sve dok se članice Unije ne izjasne da je Kosovo sastavni deo Srbije, izjavio je danas funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović."Valjda je sada (nakon izjašjavanja Međunarodog suda pravde) očigledno da je taj put koji nema alternativu doživeo krah", kazao je Todorović na konferenciji na kojoj je novinare obavestio da je SRS zatražila hitno sazivanje sednice Skupštine Srbije kako se "ubuduće ne bi pravile greške na polju očuvanja Pokrajine u sastavu Srbije".

Todorović je upozorio da bi Srbija mogla da doživi ponovni poraz od koga se ne bi oporavila ako njeni čelnici ne budu pravilno postupali.

     Prema rečima potpredsednika SRS-a, ta sednica je veoma važna da bi poslanici rekli šta bi trebalo raditi kako se ne bi ponovile greške, jer je očigledno da je dvogodišnja borba aktuelne vlasti doživela potpuni krah.

"Moramo voditi računa o rezoluciji koju Vlada Srbije priprema za Ujedinjene nacije", kazao je funkcioner SRS-a i upozrio da su SAD pripremile da još 35 ili 40 zemalja prizna nezavisnost Kosova, te da bi, s ozbirom da je Pokrajinu priznalo 69 zemalja, Srbija opet mogla da doživi poraz.

"U tom slučaju svaka rezolucija bi bila besmislena, ne bismo imali većinu i opet bismo doživeli poraz posle koga ne bismo mogli da se oporavimo", kazao je Todorović.

Prema njegovim rečima, to što sud nije ulazio u suštinu znači suštinski poraz za Srbiju i korak ka otcepljenju Kosova.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Ličnosti: Dragan Todorović

Institucije: Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>
 • Tadić najavio skori početak razgovora Beograda i Prištine

  23. sep 2010.

  Njujork, Fonet

 • Ljajić i Dinčer: Dobar razvoj odnosa Beograda i Ankare

  23. sep 2010.

  Beta

 • Nikolić: Nema koalicije SNS i DSS (VIDEO)

  23. sep 2010.

  Beta