emg home
RSS

Vladajuća koalicija: Nema potrebe da Skupština raspravlja o Kosovu

20. jul 2010. | 17:07

Izvor: Beta

Poslanici vladajuće koalicije izjavili danas da Srbija ima platformu o Kosovu, koju je potvrdio i Parlament, i koju neće menjati i ocenili da nije potrebno da Skupština raspravlja o Kosovu posle saopštavanja mišljenja
Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašene nezavisnosti Kosova.

Sednicu Parlamenta o Kosovu tražili su Demokratska stranka Srbije i Liberalno-demokratska partija.

Šefica Poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je novinarima da će naredni koraci Vlade kad je reč o Kosovu biti poznati posle odluke Međunarodnog suda pravde i da je sigurna u to da se politika Vlade prema Kosovu neće menjati.

"Ako bi politika i osnovni strateški pravci politike vezani za Kosovo bili menjani, onda bi naravno o tome trebalo da se izjasni Parlament. Pošto sam sigurna da se politika Vlade prema Kosovu neće menjati, smatram da neće biti neophodna ta vrsta rasprave", rekla je ona.

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija Branko Ružić rekao je da sednica Parlamenta o Kosovu ni na koji način ne može uticati na platformu Vlade.

"Nije sporno da se o tome raspravlja u Parlamentu, ali to treba uvremeniti i sačekati mišljenje Međunarodnog suda pravde, da vidimo kakve će implikacije imati to mišljenje na tok razgovora o statusu Kosova", rekao je Ružić novinarima.

Šef Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović ocenio je da je sednica Skupštine o Kosovu neophodna pre odluke Međunarodnog suda pravde kako bi Vladi bile date smernice kako da se ponaša posle davanja mišljenja.

Prema rečima poslanika LDP-a Zorana Ostojića, posle odluke Međunarodnog suda pravde Skupština treba da raspravlja o novoj kosovskoj politici. "LDP je za novu politiku na Kosovu i smatramo da je opasno da se mišljenje suda iskoristi za dalju kosovizaciju politike u Srbiji", rekao je Ostojić novinarima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

18. oktobar - 24. oktobar 2010.

>>