emg home
RSS

Sindikat obrazovanja: Veće plate ili štrajk

24. avgust 2010. | 13:03

Izvor: Beta

Sindikat obrazovanja Srbije najavio da će stupiti u štrajk ako nastavnicima ne bude odobreno povećanje plate od oktobra.

Predsednik tog sindikata Branislav Pavlović je najavio da će predsednici sindikata u četvrtak, 26. avgusta, razgovarati s ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, a odluka o štrajku biće doneta na sednici Republičkog odbora Sindikata obrazovanja 30. avgusta.

"Nama se ne žuri da stupimo u štrajk i nije nam važno da to bude 1. septembra. Važno je da organiziujemo dugu akciju koja će omogućiti ispunjenje naših zahteva", kazao je Pavlović i dodao da štrajk neće značiti obustavu nastave, već skraćenje časova.

On je naveo da bi predstavnici Vlade i reprezentativnih prosvetnih sindikata trebalo da se dovogovore o procentu povećanja plata.

On je podsetio da plate u prosveti nisu porasle već dve godine i da je njihoav vrednost realno opala 21 odsto.

On je dodao da je zahtev sindikata i da pri najavljenom rebalansa budžeta bude izbačena odredba o ukidanju isplate jubilarnih i božićnih nagrada prosvetnim radnicima.

Sindikat traži i sastanak s premijerom Mirkom Cvetkovićem i predsednikom Borisom Tadićem radi razgovora o stanju u obrazovanju.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, s druge strane, najavila je da članovi tog sindikata neće raditi 1. septembra, a prvog dana školske godine održaće štrajk upozorenja i protest u Beogradu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

22. novembar - 28. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi