emg home
RSS

Diana Dragutinović: Poskupljenje struje neizvesno (VIDEO)

02. septembar 2010. | 14:02 14:43

Izvor: Emg.rs

Nije izvesno da će do kraja godine doći do značajnijeg rasta cena struje, imajući u vidu makroekonomska kretanja, izjavila danas Diana Dragutinović, ministarka finansija.

“Vlada se izjašnjava o poskupljenju struje na osnovu predloga Agencije za energetiku, koji još nije upućen", rekla je ona na konferenciji povodom potpisivanja ugovora o zajmu Evropske banke za obnovu i razvoj od 40 miliona evra namenjenog Elektroprivredi Srbije.

Dragomir Marković, generalni direktor EPS-a, izjavio je da nije upućen zvaničan zahtev za poskupljenje struje, ali je dodao da EPS stalno traži povećanje cene dok se ne dostigne ekonomski nivo jer je cena električne energije najniža u Srbiji od svih evropskih zemalja.

"EPS u zahtevima za poskupljenje struje ima u vidu socijalni momenat u Srbiji", rekao je on. Prema njegovom objašnjenju povećanje cene električne energije od pet odsto EPS-u bi obezbedilo dodatne prihode od 7,5 milijardi dinara.

Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike, rekao je da ne može direktno da odgovori da li se očekuje poskupljenje struje jer takva odluka zavisi pre svega od makroekonomskih kretanja u zemlji, planirane inflacije i dogovora s MMF-om.

       

“Ako bismo povećali cenu struje za jedan evro cent po kilovatu kapital EPS-a bi se podigao za oko milijardu evra”, rekao je Škundrić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi