emg home

RSS

Dačić: Želim da i na naredne izbore izađemo sa PUPS i JS

19. novembar 2011. | 13:28

Izvor: Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je njegova želja da i na naredne izbore SPS izađe u koaliciji sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvenom Srbijom (JS)."Mislim da je ta koalicija izdržala probu vremena. Mi smo na prošlim izborima imali 7,6 odsto glasova, a siguran sam da bismo danas imali više. Sva istraživanja upravo govore o porastu rejtinga naše koalicije i da smo na trećoj poziciji", rekao je Dačić novinarima u Kruševcu.

On je naveo da je trenutno "realna procena" da bi ta koalicija mogla imati i do 15 odsto podrške birača, ali da bi "taj cilj bio izgubljen ako bi svako od partner otišao svojim putem".

"U interesu nam je da osvojimo što veći broj glasova ne da bi imali mesto premijera, već da bi se primenjivala politika koju mi zagovaramo", istakao je Dačić.

Upitan o trenutnoj situaciji u Vladi s obzirom na sukob Demokratske stranke (DS) i Srpskog pokreta obnove (SPO) Dačić je ocenio da nije dobro da se problemi koji postoje u odnosima te dve stranke odražavaju na rad državnih institucija.

"Trebalo bi da se uloži maksimum napora da uz malo više fleksibilnosti i razumevanja za opštu situaciju u kojoj se Srbija nalazi, da se dođe do rešenja da institucije funcionišu. Ako je to nemoguće onda je mnogo bolje da se održe novi izbori nego da država trpi", rekao je Dačić, koji je zamenik premijera.

On je istakao da je interes da se stvari normalizuju i naveo da je to njegov stav prema saznanjima koja ima iz DS-a.

Dačić je danas u poseti Kruševcu, gde je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima preduzeća iz tog grada, a najavljeno je i da će otvoriti izložbu "Eksponati mira i tolerancije", kao i da će obići novi proizvodni pogon preduzeća "FAM".

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori, Stranke

Ličnosti: Ivica Dačić


Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06