emg home

RSS

Ponegde smanjena prodaja goriva, bojkot nije potpuno uspeo

15. mart 2012. | 09:28 16:17

Izvor: Tanjug, Beta

Poziv potrošačima u Srbiji da danas, na Svetski dan potrošača, ne kupuju gorivo, zbog učestalih poskupljenja, nije u potpunosti uspeo, iako je u pojedinim delovima zemlje zabeležena manja prodaja naftnih derivata.Prema izveštajima Tanjugovih reportera u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Kruševcu prodaja goriva je uobičajena i slična kao i prethodnih dana, uz bojkot pojedinih potrošača, dok se toj akciji organizacije potrošača u Jagodini odazvao veliki broj vozača.

U toku dana vidno je smanjen broj automobila na pumpama u Srbiji i u najfrekventnijim delovima dana, prema podacima sa terena, na osam pumpi na kojima je Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) imala uvid, bilo je tri do četiri automobila, izjavio je predsednik NOPS Goran Papović.

"Ne bih sebi dao za pravo da kažem da je akcija u potpunosti uspela, ali ni naftašima da kažu da nije uspela, "rekao je Papović i dodao da NOPS nije ni očekivao da ta akcija u potpunosti uspe, ali da je zadovoljan kako je ona ispraćena u javnosti.

Predsednik udruženja benzinskih stanica Srbije Borisav Tatić izjavio je da se ništa značajno nije desilo danas po pitanju prometa naftnih derivata na pumpama tog udruženja, i naglasio da je na nekim od njih zabeleženo smanjenje potrošnje za 10 do 30 odsto, a drugima povećanje prodaje goriva.

U Jagodini se pozivu na bojkot odazvao veliki broj potrošača, u znak protesta što je cena derivata u poslednja dva i po meseca porasla za oko 10 odsto.

U najfrekventnijem periodu, od deset do 12 sati, šest gradskih pumpi, tri NIS, dve Lukoila i jedna OMV, bile su gotovo prazne i mnogo je manje vozila na pumpama nego što je bio drugih dana.

Vozači koji su bili na pumpama, podržavaju bojkot i ocenjuju da jedan dan bojkota nije dovoljan, a najviše danas kupuju gorivo uglavnom firme.

Petrović: Vlada analizira okolnosti vezane za cenu goriva
Vlada Srbije analizira okolnosti u vezi s cenom goriva u Srbiji i ako bude potrebno preduzeće odgovarajuće mere, izjavio je danas ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović.

On je rekao da su na povećanje cena goriva u Srbiji uticali skok berzanske cene nafte i pad vrednosti dinara, ali i istakao da je značajna količina nafte na tržištu Srbije domaćeg porekla.

Petrović je kazao da se prate i cene goriva u okruženju i da je činjenica da je i na tom području u prethodnom periodu nekoliko puta došlo do poskupljenja.

Ministar je novinarima rekao da je pre nekoliko dana razgovarao s direktorom NIS-a, dodajući da je siguran da ljudi iz Ministarstva za energetiku vrlo savesno rade svoj deo posla.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>