emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 617-618, 29. mart 2012.

Pregled

Prednost koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u odnosu na koaliciju oko Demokratske stranke blago se povećala i sada je 4,1 odsto, navodi se u novom istraživanju agencije Faktor plus.

*

Vlada Srbije spremna je da pruži garancije haškom optuženiku Vojislavu Šeselju za privremeno puštanje na slobodu, ako je to jedini razlog zbog kojeg je lider radikala još u pritvoru, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa haškim tribunalom Rasim Ljajić.

*

Spoljni dug Srbije je krajem 2011. premašio 24,1 milijardu evra, tako da je, u poređenju sa 2000. godinom, povećan 2,4 puta, navodi se u časopisu „Konjunkturni trendovi Srbije”, koji izdaje Privredna komora Srbije.

*

Vođa Obraza Mladen Obradović osuđen je prvostepeno pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu na 10 meseci zatvora zbog širenja rasne i druge diskriminacije.

*

Vlada Srbije podržala je kandidaturu bivšeg potpredsednika vlade Božidara Đelića za predsednika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

*

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović rekao je da Srbija nije odustala od održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu ni posle negativnog odgovora UNMIK-a koji je u pismu Vladi Srbije naveo da pod postojećim okolnostima ne može da organizuje te izbore.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: