emg home
RSS

Gul: BiH da hrabro i brzo radi na evropskim integracijama

02. septembar 2010. | 17:21

Izvor: Beta

Grad: Sarajevo

Predsednik Turske Abdulah Gul rekao je danas u Sarajevu da je njegova zemlja spremna da proširi postojeću političku i ekonomsku saradnju sa BiH i istakao da BiH mora da "brzo i hrabro" deluje na putu evropskih integracija.Gul je nakon susreta sa članovima Predsedništva BiH rekao da je "nabolji pokazatelj kakvu važnost Turska pridaje međusobnim ekonomskim vezama sastav njene delegacije koja je danas došla u Sarajevo".

Sa turskim predsednikom u dvodnevnu zvaničnu posetu BiH doputovali su predstavnici privredne delegacije Turske, kao i delegacija ministara i turskih parlamentarca.

Gul je naglasio da će biti učinjeno sve kako bi se privrednici BiH i Turske podstakli da međusobno još više sarađuju.

On je istakao da Turska poklanja istu pažnju svim etničkim i verskim zajednicama u BiH, te da je suština turske politike "uspostavljanje mira, bezbednosti i stabilnosti" zbog čega je Turska u proteklom periodu realizovala niz pozitivnih inicijativa na Balkanu kako bi se zajednička saradnja intenzivirala.

"Mi smo posebno istakli važnost evroatlantskih integracija, jer pod tim kišobranom sigurnosti lakše se može rešiti sve ono što sada predstavlja veći problem", kazao je Gul na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Turski predsednik je dodao da su sigurnost i stabilnost osnova za sve drugo, te da njegova zemlja želi sigurnost i stabilnost celokupnog regiona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Ekonomska saradnja, Evrointegracije

Lokacija: BiH

Ličnosti: Adbulah Gul


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>