emg home
RSS

Dogovor o regionalnom centru za borbu protiv kriminala

07. maj 2010. | 18:01

Izvor: Beta

Grad: Osijek

Ministri unutrašnjih poslova Hrvatske i Srbije Tomislav Karamarko i Ivica Dačić dogovorili su se danas u Osijeku da osnuju regionalni centar za borbu protiv organizovanog kriminala. "U okviru tog centra biće formirani zajednički operativni timovi za istrage u koji će biti uključeni i tužioci", rekao je Karamarko na konferenciji za novinare u Osijeku nakon sastanka sa Dačićem.  

Karamarko je istakao da se nada da će taj centar biti osnovan u narednih nekoliko meseci.  

"Građani Srbije i Hrvatske zaslužuju da budu bezbedni a na našim ministarstvima je da to i urade", rekao je Karamarko i ukazao da organizovani kriminal "ne poznaje granice".  

Dačić je rekao da će naredne sedmice biti određeni predstavnici dva ministarstava unutrašnjih poslova koji će biti zaduženi za osnivanje centra.  

Prvo će biti stvoren pravni okvir a potom će biti određena i finansijska sredstava za taj centar, rekao je Dačić i dodao da će u okviru tog centra biti obavljana zajednička procena ugroženosti dve zemlje od organizovanog kriminala.

"Napravićemo zajedničke baze podataka o kriminalnim grupama kako bismo ih pratili i sakupljali dokaze o njihovim aktivnostima radi hapšenja", rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da danas počinje primena sprazuma o policijskoj saradnji Srbije i Hrvatske koji, kako je naveo, omogućava bolju razmenu informacija o kriminalnim grupama.  

Karamarko i Dačić su ocenili da je saradnja policija dve zemlje odlična.

Pored Dačića na sastanku sa Karamarkom bio je i direktor policije Srbije Milorad Veljović.  

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi