emg home
RSS

Arhiva vesti

Dinkić: Yura krajem leta počinje izgradnju fabrike u Nišu

23. jun 2010. | 14:21

Izvor: Emg.rs

Južnokorejska fabrika auto delova Yura počeće krajem leta izgradnju nove fabrike u Nišu, koja će zaposliti najmanje 1.500 ljudi, najavio je danas u Štutgartu ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić.

On je na Sajmu proizvođača automobilskih delova u Štutgartu kazao da će to biti druga fabrika južnokorejske kompanije u Srbiji, pošto je Jura pre par meseci u Rači pokrenula proizvodnju na srpskom tržištu, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Dinkić je na predstavljanju Srbije kao povoljnog odredišta za investiranje, u okviru štutgartskog sajma, kazao da automobilska industrija ima strateški značaj za budući privredni razvoj Srbije.

"Zato želimo da dovedemo nove kompanije da ulažu u Srbiju, da investiraju i zaposle ljude i da izvozimo što više autokomponenti iz Srbije", kazao je on.

Kako se navodi u saopštenju, Dinkić je u Štutgartu razgovarao sa predstavnicima najjačih kompanija iz automobilske industrije među kojima su i Daimler, BMW, Mitsubishi, MAN, Bosch, Denso i ZF.

"Verujem da ćemo u narednim mesecima imati nove potpisane ugovore i nove investicije u automobilskoj industriji", kazao je on.

Dinkić je Sajam u Štutgartu posetio zajedno sa direktorom Yure Lukasom Namom i direktorom kompanije Fijat automobili Srbija Đovanijem de Filipisom.

Taj sajam svake godine poseti oko 11.000 predstavnika automobilske industrije iz više od 50 zemalja. Na sajmu se predstavilo više od 600 izlagača, koji dolaze iz Nemačke, Italije, Francuske, Austrije i Velike Britanije kako bi prikazali proizvode i inovativne tehnologije.

Pored proizvođača na manifestaciji se predstavljaju i zemlje kao investicione lokacije, a ove godine će se osim Srbije predstaviti i Slovenija i Maroko, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije Srbije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Ličnosti: Mlađan Dinkić, Đovani de Filipis, Lukas Nam

Kompanije: BMW, Daimler, MAN, Bosch, Mitsubishi, Yura, Denso, ZF

Događaji: Sajam automobilizma u Štutgartu


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>

Povezani naslovi