emg home
RSS

SNS: Država treba da bude odgovorna građanima

26. jun 2010. | 16:43

Izvor: Beta

Osnova za uspešan privredni i ukupni društveni razvoj je država koja je odgovorna građanima, efikasna i jeftina, ocenjeno je danas na skupu "Izađi iz krize - izaberi promene" u organizaciji Srpske napredne stranke (SNS).Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da je najveći problem teška ekonomska situacija i socijalna beda u kojoj se građani Srbije nalaze.

On je istakao da mora da se nađe put i rešenje za izlazak iz te krize, ocenjujući da to nije partijsko već državno pitanje.

Članica Predsedništva SNS-a Jorgovanka Tabaković kazala je da država treba da ima aktivnu ulogu u obezbeđivanju socijalne sigurnosti i socijalne zaštite, regulisanju ekonomskih pravila igre, zaštiti od monopola, zaštiti životne sredine, preraspodeli dohotka i transfera.

Kako je navela, SNS se zalaže za uspostavljanje ravnoteže između ekonomske efikasnosti i pravičnosti u raspodeli dohotka i politika socijalne sigurnosti koja se realizuje društvenim dogovorom između države, sindikata i poslodavaca.

"U centru takve politike je obnova snage srpske, domaćinske porodice i srednje klase kao stubova modernog i ekonomski prosperitetnog društva", ocenila je ona.

Tabaković je kazala i da je beskompromisna borba protiv mita i korpupcije na svim nivoima vlasti preduslov za boljitak građana Srbije.

Među merama koje ta stranka predlaže su, svođenje javne potrošnje na nivo primeren postojećem stepenu privrednog razvoja, kao i preispitivanje opravdanosti postojanja više od 100 agencija i organizacija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Institucije: SNS


Unesite tekst komentara:

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
  • Tigar tyers otvara 220 novih radnih mesta

    14. sep 2010.

    Pirot, Beta

Povezani naslovi