emg home
RSS

Arhiva vesti

WAZ i Dnevnik nisu postigli dogovor

30. jun 2010. | 09:06

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Predstavnici nemačke medijske kompanije WAZ i novosadske novinsko-izdavačke kuće Dnevnik holding nisu postigli dogovor o spornim pitanjima u zajedničkom preduzeću Dnevnik Vojvodina Press, u čijem sastavu je i list Dnevnik.

Ta novinsko-izdavačka kuća je saopštila da ih je WAZ obavestio da će narednih nedelja početi pregovore o prodaji 55 odsto akcija u DVP-u sa zainteresovanima, što u u toj kući smatraju neprihvatljivim jer Holding ima pravo preče kupovine. WAZ je vlasnik 55 odsto akcija DVP-a, a Holding 45 odsto i ima pravo preče kupovine.

Predsednik Upravnog odbora Dnevnik holdinga Zlatimir Momirov rekao je sinoć da to preduzeće neće odustati od prava preče kupovine jer se ono jasno navodi i u ugovoru o osnivanju DVP-a iz 2003. 

"Ako ne bude pozitivnih dešavanja, Holdingu ostaje da probleme rešava sudskim putem", kazao je on novinarima posle sastanka.

U toj novinsko-izdavačkoj kući tvrde da je WAZ dužan više od šest miliona evra, pošto nije popravio staru, a ni kupio novu štamparsku mašinu, nije preuzeo 80 radnika štamparije Holdinga i nije sproveo socijalni program.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mediji, Vlasnički odnosi

Ličnosti: Zlatimir Momirov

Kompanije: Dnevnik holding, WAZ, Dnevnik, Dnevnik Vojvodina Press


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dragutinović: Dogodine povišice u januaru, aprilu i oktobru

    31. avg 2010.

    Emg.rs

  • Sutra ističe rok da funkcioneri prijave sve funkcije

    31. avg 2010.

    Beta

Povezani naslovi