emg home
RSS

Boljević: Plata za neizabrane sudije do odluke Ustavnog suda

01. jul 2010. | 14:41

Izvor: Emg.rs

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević rekla je da je na današnjem sastanku sa predstavnicima Ministarstva pravde i Viskog saveta sudstva dobila uveravanja da će se sudijama čiji su postupci pred Ustavnim sudom u toku obezbediti nadoknada plata sve do okončanja postupka pred Ustavnim sudom.“Mi smo rekli da očekujemo naknadu u visini plata i da smo voljni da za tu naknadu radimo tako što bi bili raspoređeni u sudove koji su preuzeli nadležnost sudova u kojima smo mi do sada radili, ali izgleda da to za njih nije prihvatljivo rešenje”, rekla je Boljević na konferenciji za novinare održanoj nakon sastanka.

Ona je dodala da su se svi učesnici skupa složili da VSS mora da bude upotpunjen predstavnikom iz reda profesure koji trenutno nedostaje.

Boljević je rekla da su članovi VSS na današnjem sastanku naveli da će prilikom razmatranja prijava za konkurs za izbore za nove sudije biti prvenstveno razmatrane prijave sudija čiji su postupci pred Ustavnim sudom u toku.

Ona je dodala i da se predstavnici VSS-a nisu izjasnili da li će se nereizabrane sudije koji imaju dugogodišnje iskustvo prilikom prijavljivanja na nove konkurse birati prvi put ili će ih VSS birati na stalni mandat.

Zastupnici Društva sudija Srbije predali su Ministarstvu pravde i VSS-a predlog mera za otklanjanje problema u pravosuđu

Pored predstavnika Društva sudija Srbije sastanku su prisustvovali Snežana Malović,ministarka pravde,  Slobodan Homen, državni sekretar u Ministarstvu pravde, Nata Mesarović, predsednica Visokog saveta sudstva i Vučko Mirčić, član VSS-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

01. jul 2010. 21:58:50

| Snezana

7

U Strazbur po pravdu.To je jedino resenje.I prestanite da nas ponizavate.

07. jul 2010. 15:59:26

| JELENA

3

DOBRO JE DA IMAMO TAKVO DRUSTVO SUDIJA,KOJE SVOJIM CINJENJEM OPRAVDAVA SVOJE POSTOJANJE,PA SE ISKRENO NADAM DA NAM STRAZBUR MOZDA I NECE TREBATI.

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
 • Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

  16. sep 2010.

  Emg.rs

 • File: Rezolucija u UN za Srbiju korak napred ka EU

  16. sep 2010.

  Beta

 • Danas Memorandum o pravosudnoj saradnji Srbije i Španije

  16. sep 2010.

  Madrid, Beta

 • Stejt department: Viša kazna bila bi prikladnija

  16. sep 2010.

  Vašington, Beta

Povezani naslovi