emg home
RSS

Milosavljević: Nije bilo kršenja protokola u lečenju pacijenata (VIDEO)

06. jul 2010. | 10:51

Izvor: Emg.rs

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je danas da je vanredna kontrola kvaliteta stručnog rada u Institutu za onkologiju i radiologiju utvrdila da nije bilo prekoračenja doza i kršenja protokola u lečenju pacijenata i najavio usvajanje podzakonskog akta koji će strože regulisati odnos farmaceutskih kompanija i lekara.

Vanredna inspekcijska kontrola lečenja pacijenata, koju je sprovela šestočlana komisija, pokazala je da su oni lečeni u skladu sa utvrđenim indikacijama i dijagnozama i protokolima predviđenim za lečenje određenih malignih bolesti.

     Milosavljević je ocenio da privođenje lekara i farmaceuta u okviru akcije Kraba predstavlja veliki udarac za struku i da će biti potrebno vreme da se to popravi, ali je naglasio da najveći broj zdravstvenih ranika posao obavlja odgovorno i savesno.

Ministar zdravlja je naglasio da postoje načini da se spreči sukob interesa u zdravstvu i pozvao stručna udruženja i komore zdravstvenih radnika da donesu kodekse koji će urediti tu oblast, ali je najavio i da će Ministarstvo takođe pripremiti podzakonski akt koji će urediti odnos farmaceutskih kompanija i medicinske struke u skladu s pravilima koja postoje u zemljama koje su tu oblast najstrože regulisala, a to su SAD i Italija.

Direktoru Instituta za onkologiju i radiologiju Nenadu Borojeviću i njegovim saradnicima osumnjičenim za primanje mita u subotu je određen pritvor do mesec dana.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

07. jul 2010. 10:17:03

| Kosta

0

OBMANA SVETOG TOMICE!

Protokola nema, tako da nije bilo kršenja onoga čega nema!
On mora da bude interniran!

<<

06. septembar - 12. septembar 2010.

>>
  • Milosavljević: Privatni doktori ce uskoro otvarati bolovanja

    9. sep 2010.

    Beta