emg home
RSS

LDP traži sednicu parlamenta

23. jul 2010. | 14:35

Izvor: Emg.rs

Liberalno-demokratska partija (LDP) zatražila je danas da odmah nakon vanredne sednice Vlade Srbije bude održana i posedna sednica Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o novoj politici nakon odluke Međunarodnog suda pravde o Kosovu."Jasno je da vlada nema snage da sama napusti pogrešnu politiku, ali može da računa na podršku LDP-a u definisanju nove politike koja bi predstavljala diskontinuitet sa politikom koja je do sada vođena. Upravo zbog toga LDP traži od premijera da inicira održavanje sednice", naveo je lider LDP-a Čedomir Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je ocenio da stranke koje u presudi Međunarodnog suda pravde traže svoju šansu za rušenje vlasti nemaju pravo da se danas distanciraju od rezultata politike koju su zajedno formulisali i dugo godina sprovodili.

"Zahtev tih stranaka inspirisan je željom za očuvanjem pogubne propale politike za koju niko u svetu nema razumenja. Namera LDP-a je upravo suprotna, potrebna nam je nova politika koja mora biti definisana u parlamentu", navodi Jovanović.

Jovanović je ocenio da je situacija suviše ozbiljna da bi se dopustilo da Vlada nastavi da se ponaša kao do sada i da svoje planove saopštava na različitim adresama širom sveta, a da pre toga ne dođe pred poslanike i saopšti svoje namere.

"Srbiji je potreban politički zaokret, prvo kroz napuštanje pogrešne kosovske politike a zatim kroz spremnost da se definiše nova politika koja bi kao svoj glavni cilj postavila punopravno članstvo Srbije u Evropskoj uniji, uz izvesnu i nesumnjivu evropsku budućnost celog područja bivše Jugoslavije", naveo je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kosovo

Lokacija: Kosovo

Institucije: LDP, Skupština Srbije, Međunarodni sud pravde


Unesite tekst komentara:

<<

20. septembar - 26. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi