emg home
RSS

Dačić: Nedostaje nam viši stepen tolerancije

26. jul 2010. | 09:32

Izvor: Beta

Grad: Bačka Palanka

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio sinoć u Bačkoj Topoli da bi za policiju bilo daleko manje posla da u društvu u Srbiji postoji viši stepen tolerancije.

Dačić je na otvaranju Kampa tolerancije mladih iz zemalja podunavskog regiona rekao da mu je drago što se u Vojvodini i u Srbiji održava takav skup mladih.

"Tolerancija je neophodna da bi jedno društvo moglo da funkcioniše. Nadam se da će sve zemlje koje spaja Dunav uskoro biti u zajedničkoj kući i da će mlade generacije deliti zajedničke vrednosti", naveo je Dačić.

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić rekao je da je veoma važno da se mladi uče toleranciji. "Sve razlike koje postoje, a na koje smo ponosni, nisu razlike koje nas razdvajaju, već naše bogatstvo. Bez tolerancije nema demokratije", poručio je Čiplić.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši rekao je da je Vojvodina evropska regija s dušom. "Treba nam novi evropski politički identitet za Srbiju i za Vojvodinu, koji će inicirati dijalog sa evropskim kulturnim i
političkim nasleđem", kazao je Egereši.

Na ovogodišnjem Kampu tolerancije učestvuje 200 mladih iz zemalja podunavskog regiona.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Društvo

Ličnosti: Ivica Dačić, Svetozar Čiplić, Šandor Egereši

Institucije: Skupština Vojvodine


Unesite tekst komentara:

27. jul 2010. 08:53:18

| David i GOLIJAT + NikolaS Munjas BA

0

...YOU CAN SAY ..THATH..AGAIN..and AGAIN !
....KAD BI SE SVI POMALO POTRUDILI I UGLEDALI NA TAJ...kako ga kod nas zovu.." truli zapad "....A OD NJEGA ZIVIMO I DOBIJAMO POMOC...BAS TAKVU..PORED OSTALIH...
....ONDA BI SVE BILO DRUKCIJE...ZATO HVALITE NAS USTA ...JER CEMO VAS POCEPATI...VISE..NEPILE VODU! MORAL SE UCI OD MALIH NOGU..
...SRBIJA MORA DA HVALI SVOJE PRIJATELJE SA ZAPADA ...SAD-a VEC OTVORENMIJE DA BIH NAS SVET ..SVE VISE HVALIO..DA PRODJE TO (kao nekad) Gostomprimstvo...SIRE NEGO - DUZE...(Sije mi ga Djura )...Pa CEMO SE I MI SVI VISE TRUDITI...SRBIJO !!!! NEMA VISE NEPRIJATELJA U SVETU...SVE SU TO NIJANSE..MOZEMO MI TO KAD HOCEMO ..UVEK SMO BILI SLOBODAN-NOV...NAROD....POKAZIMO SE SVETU U PRAVOM SMISLU RECI...GOSTOLJUBIVOSTI I TOLERANCIJE ...NA PRETEK ...(sami smo svoji neprijatelji..sta ce nam drugi)NEK LJUBAV BOZIJA POBEDI i DUH COVEKA CE ODMAH DA OZIVI !..
....NEKA NAM JE SA SRECOM..ZIVELA KRALHJEVINA SRBIJA + BOZE PRAVDE + !!!!
...PA CE ONDA SVE BITI NA SVOM MESTU !