emg home
RSS

Ilić: Rebalans budžeta u Skupštini u oktobru

26. septembar 2010. | 12:37

Izvor: Emg.rs

Predlog rebalansa budžeta naći će se u Skupštini tokom oktobra, ubrzo posle usvajanja zakona o budžetskom sistemu, rekao je za Emg.rs Slobodan Ilić, državni sekretar u Ministarstvu finansija.

Kako je dogovoreno prilikom pete revizije stend-baj aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom, rebalans budžeta za 2010. utvrdiće kojim budžetskim korisnicima će biti preusmereno šest milijardi dinara, koliko će, zbog rashoda nižih od planiranih, Vlada moći da preraspodeli do kraja godine za najvažnije ciljeve.

“Ministarstvo finansija razgovara s drugim ministarstvima o smanjenju pojedinih budžetskih pozicija kako bi se ostvarilo ono što je predviđeno, a to su davanja penzionerima, subvencije za mleko, transferi opštinama i gradovima i povećanje socijalne pomoći”, navodi Ilić i dodaje da će se Vlada u pripremi rebalansa kretati u okvirima koji su dogovoreni s MMF-om.

Prema Ilićevim rečima, Predlog izmena i dopuna Zakona o budžetskom sistemu, kojim će biti izmenjene odredbe u oblasti fiskalne odgovornosti, naći će se pred poslanicima na prvoj narednoj sednici Parlamenta, a ubrzo potom Skupština bi trebalo da raspravlja i o zakonu o reblansu budžeta za 2010.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

27. septembar - 03. oktobar 2010.

>>
 • Dogovoreni uslovi izručenja između Crne Gore i Srbije

  27. sep 2010.

  Podgorica, Beta

 • Dinar sutra slabiji za 12 para prema evru

  27. sep 2010.

  Emg.rs

 • Optužen zbog pretnje smrću učesnicima Parade ponosa

  27. sep 2010.

  Beta