emg home
RSS

Drobnjak: Eksproprijacija gotova do kraja godine

04. avgust 2010. | 10:24

Izvor: Tanjug

Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak izjavio da bi eksproprijacija zemljišta na kom će biti građen Koridor 10 trebalo da bude završena do kraja godine, za šta je to javno preduzeće u 2010. izdvojilo tri milijarde dinara.

Drobnjak je novinarima rekao da će ostati vrlo malo da se uradi u procesu eksproprijacije sledeće godine i da će Putevi Srbije najverovatnije, u dogovoru s Vladom Srbije, uzeti kredit za eksproprijaciju od oko tri milijarde dinara.

Drobnjak je rekao da je eksproprijacija skoro završena na delu buduće obilaznice od Batajnice do Dobanovaca i da će ovih dana biti izabran izvođač radova za tu deonicu. On je kazao da će 10. avgusta biti raspisan tender za gradnju petlje Batajnica, a 17. avgusta tender za mostove na Sektoru 5, obilaznice od Orlovače do Belog Potoka. On je najavio da će radovi na izgradnji obilaznice od Batajnice do Dobanovaca krenuti početkom septembra, a na petlji Batajnica krajem istog meseca. Drobnjak je kazao da bi početkom oktobra trebalo da počnu i radovi na gradnji tri mosta na Sektoru 5 obilaznice oko Beograda i naveo da bi radovi na tim deonicama trebalo da budu završeni za dve godine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Putevi, Koridor 10, Eksproprijacija

Ličnosti: Zoran Drobnjak

Kompanije: Putevi, Putevi Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

04. oktobar - 10. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi