emg home
RSS

Objavljen tender za prodaju Telekoma Srbija

20. oktobar 2010. | 09:00 09:53

Izvor: "Politika", Tanjug

Ministarstvo finansija objavilo tender za prodaju 51 odsto akcija Telekoma Srbija. Rok za prijavu zainteresovanih je 26. novembar.

Uslov za učešće na tenderu je da potencijalni kupac bude telekomunikaciona kompanija koja je pružala telekomunikacione usluge najmanje pet godina pre objavljivanja tendera, s najmanje 20 miliona pretplatnika fiksne i mobilne telefonije i Interneta na kraju 2009. Neophodno je i da je kompanija vredela najmanje tri milijarde evra 30. septembra 2010. i da je prethodne poslovne godine imala konsolidovani prihod veći od četiri milijarde evra i konsolidovana sredstva od najamnje pet milijardi evra.

Na tenderu mogu učestvovati i konzorcijumi koje predvodi kompanija s najmanje 51 odsto udela u konzoricijumu i koja ispunjava tenderske uslove, navodi se u oglasu.

Potrebno je da zainteresovani uplate 10.000 evra za otkup tenderske dokumentacije, u kojoj će biti navedeni detalji o roku i načinu podnošenja ponuda za kupovinu Telekoma.

Ministarstvo finansija će pismenim putem obavestiti zainteresovane da li ispunjavaju uslove tendera, pošto privatizacioni savetnik Citigroup analizira zahteve, a kvalifikovani kupci će dobijati tendersku dokumentaciju od 1. novembra.

Preuzimanje tenderske dokumentacije danas je najavio Telekom Austria, prisutan na tržištu Srbije preko mobilnog operatera VIP Mobile.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

18. oktobar - 24. oktobar 2010.

>>

Povezani naslovi