emg home

RSS

Sud privremeno zabranio korišćenje zemljišta Luke Beograd

19. maj 2011. | 09:11 13:05

Izvor: Beta

Viši sud u Beogradu doneo privremenu meru kojom je preduzeću Worldfin zabranio raspolaganje i otuđenje parcela na kojima je preduzeće Luka Beograd do okončanja sudskog postupka, izjavila portparolka suda Dušica Ristić.

Ona je rekla da je pripremno ročište u sporu Grada Beograda s Lukom Beograd zakazano za 29. jun. "Na tu privremenu meru stranke imaju pravo žalbe u roku od 15 dana", rekla je ona govoreći o sporu grada Beograda i Luke Beograd oko više od 100 hektara zemljišta.

Pravni zastupnik Beograda Strahinja Sekulić rekao je dnevnom listu Blic da je mera privremene zabrane korišćenja zemljišta tražena zbog opasnosti od njegove prodaje.

Vlasnik preduzeća Worldfin je Milan Beko.

 

Savet: Prijava protiv Beka u pretkrivičnom postupku

Krivična prijava Saveta za borbu protiv korupcije protiv vlasnika Luke Beograd i čelnih ljudi u državnim institucijama koji su učestovale u prodaji tog preduzeća je u pretkrivičnom postupku, izjavila je danas članica Saveta Jelisaveta Vasilić.

"Prijava Saveta je još u fioci tužilaštva i biće izvučena kad to nekom bude odgovaralo", rekla je ona i dodala da se dešava da krivične prijave Saveta budu u pretkrivičnom postupku i pet godina.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Nekretnine, Vlasništvo, Suđenja

Ličnosti: Milan Beko, Strahinja Sekulić, Dušica Ristić, Jelisaveta Vasilić

Institucije: Savet za borbu protiv korupcije, Viši sud u Beogradu

Kompanije: Luka Beograd, Worldfin


Unesite tekst komentara:

<<

23. april - 29. april 2012.

>>

Povezani naslovi