emg home

RSS

Jovanović: Priča o novim uslovima opravdanje za neuspeh

14. decembar 2011. | 11:46

Izvor: Beta

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da srpski političari ne bi smeli da građanima nude opravdanje o izmišljenim novim uslovima i preprekama iz Evrope u zamenu za neuspeh politike evropskih integracija.

"Nema nikakvih novih zahteva iz EU, uslovi za kandidaturu su bili poznati odavno, a posebno ih je u Beogradu razjasnila nemačka kancelarka još u avgustu. Od tada je bilo jasno da Beograd mora da obezbedi da se život na severu Kosova odvija mirno i normalno, a da se u međuvremenu postignu i efikasno realizuju svi dogovori iz briselskog dijaloga", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da je sebično da se razlozi za sopstveni politički neuspeh traže izmišljanjem navodnih neprihvatljivih zahteva Evrope i dodao da je vlast u Beogradu posle 9. decembra počela kampanju definitivnog napuštanja kursa evropskih integracija.

"Ako je tako, onda oni koji nisu uspeli da zemlju dovedu ni do statusa kandidata, to jasno treba da saopšte građanima i pruže im priliku da se o budućoj politici Srbije, naročito prema Evropskoj uniji i Kosovu, slobodno izjasne na fer izborima", naveo je Jovanović.

On je dodao da građanima treba dati mogućnost da izaberu između budućnosti koje im se nude, odnosno između "kosovsko-evropskih fraza i crvenih linija" i potpunog preokreta i suočavanja sa svim problemima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

30. april - 06. maj 2012.

>>
PON
30
UTO
01SRE
02ČET
03
PET
04SUB
05NED
06

Povezani naslovi