emg home
RSS
Ekonom:east magazin

Ekonom:east magazin, Broj 611-612, 16. februar 2012.

Pregled

Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju januara ove godine iznosile su 11,6 milijardi evra. Trgovine devizama na međubankarskom deviznom tržištu u januaru iznosila je 1,8 milijardi evra i bila je za 281 milion evra manja nego u prethodnom mesecu.

*

Boris Tadić, predsednik Srbije, ocenio je da je održavanje referenduma koji su na severu Kosova organizovale samouprave u većinski srpskim opštinama štetno kada su u pitanju interesi države.

*

Upravni odbor Elektroprivrede Srbije odlučio je da 102.000 najugroženijih domaćinstava oslobodi plaćanja računa za struju za februar i da za skoro trećinu umanji račune potrošačima koji su smanjili februarsku potrošnju.

*

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio u Australiji da Srbija želi da bude deo globalnog pakta u borbi protiv terorizma. Dačić je taj stav preneo ambasadoru u ministarstvu spoljnih poslova Australije koji je na čelu službi za borbu protiv terorizma Bilu Patersonu, saopšteno je iz Ministarstva unturašnjih poslova Srbije.

*

Nemački ambasador u Beogradu Volfram Mas je, povodom mogućnosti da Srbija 1. marta dobije status kandidata, izjavio kako je daleko od toga da bude optimista, ali da nije ni pesimista. Ambasador je naglasio da niko iz EU nije tražio od Srbije da prizna nezavisnost Kosova, da zatvori svoje škole i bolnice na Kosovu, niti da se odrekne Rezolucije 1244.

*

Republičke robne rezerve isporučiće bespovratnu pomoć u osnovnim životnim namirnicama, vrednu 10 miliona dinara, za zavejano stanovništvo na teritoriji 21 grada ili opštine, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine.

*

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove (SPO) isključilo je iz stranke Srđana Srećkovića i Sanju Čeković. Neophodno je da se SPO u najkraćem mogućem roku vrati svom programu i istupi iz “Preokreta”, kaže isključeni potpredsednik SPO Srećković.

*

Švajcarska i Srbija sukcesivno će predsedavati Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju 2014. i 2015, objavljeno na sajtu te organizacije.

*

Rešenje Uprave policije Crne Gore kojim je sedmorici sveštenika SPC Crkvene opštine pljevaljske i manastira Svete Trojice naloženo da u roku od tri dana napuste Crnu Goru je nezakonito, saopštila je Eparhija mileševska SPC.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: