emg home
RSS
Preduzeće

Preduzeće, Broj 83, 15. april 2010.

Olivera Jović, potpredsednica Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije

Država nas guši

Autor: Olivera Bojić

Potpuno je iluzorno davati na svakih 12.000 dinara neto dohotka gotovo 7.000 dinara poreza i doprinosa državi za koju smo utvrdili da ne upravlja našim novcem na način koji je zadovoljavajući. Državni namet je nerazuman i guši preduzetnike. Jedan od najvažnijih poteza koje država može da povuče kako bi olakšala poslovanje preduzetnicima i malim i srednjim firmama jeste da uvede progresivne poreske stope i smanji ogromne poreze i doprinose na plate koji realno čine zapošljavanje skupim i teraju mnoga preduzeća u sivu ili crnu zonu poslovanja

“Opet kasnimo sa sprovođenjem neophodne seče propisa, ne znam iz kojih razloga. Jedno ministarstvo nešto neće, drugo nešto ne može, u trećem kažu da im je potrebno više vremena. Privreda ne može da čeka. Dok se osveste ljudi koje smo izabrali da upravljaju našim novcem, ode država bestraga, o privredi da ne pričamo”, ocenjuje u intevjuu za Magazin Preduzeće Olivera Jović, potpredsednica Asocijacije malih i srednjih preduzeća Srbije i predsednica Opšteg udruženja preduzetnika Leskovac.

Kao jednu od mera koju bi trebalo što pre sprovesti da bi se poboljšali uslovi privređivanja ona navodi decentralizaciju Srbije. Srbija ima centralnu republičku, pokrajinsku, okružnu i opštinsku vlast.


Da biste pročitali članak, morate biti pretplatnik.

Prijavite se svojim korisničkim imenom i šifrom da biste pristupili ovom tekstu.

Korisničko ime: Šifra: Zapamti me

Zaboravljena šifra?


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unestite tekst komentara: