emg home
RSS

Đukanović u oktobru odlazi sa funkcije premijera?

02. septembar 2010. | 11:03

Izvor: Beta

Grad: Podgorica

Crnogorski premijer Milo Đukanović povući će se sa političke scene sredinom oktobra, piše dnevnik Dan, pozivajući se na izvore iz vrha Demokratske partije socijalista.

Đukanovićev naslednik na funkciji premijera biće doskorašnji sef Agencije za nacionalnu bezbjednost i ministar bez portfelja Duško Marković, navodi list.

Kako se dodaje, Đukanović je inicirao sastanak vrha partije u Budvi, kako bi saradnicima saopštio ime naslednika na toj državnoj funkciji. Đukanović je, prema navodima lista, obavestio potpredsednike partije da je njegov izbor Marković, kog smatra jednim od najodanijih i najsposobnijih saradnika.

Sagovornik Dana iz DPS-a tvrdi da će Đukanović posle povlaćenja sa funkcije preuzeti novu dužnost u NATO-u, ali verovatno tek pošto završi reforme u partiji i državi. "Nije isključeno da Đukanović na novu dužnost u Briselu stupi sredinom iduće godine", rekao je izvor lista, koji tvrdi da će crnogorski premijer zadržati funkciju počasnog predsednika partije.

Osim Đukanovića, prema tim navodima, iz politike će se povući potpredsednik DPS-a Svetozar Marović, dok bi vođenje partije preuzeo Željko Šturanović, još jedan Đukanovićev čovek od poverenja.

Duško Marković, koga su mediji u više navrata pominjali kao Đukanovićevog naslednika, pre nego što je nedavno izabran za ministra, 12 godina je vodio crnogorsku državnu bezbednosti i ANB.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Lokacija: Crna Gora

Ličnosti: Željko Šturanović, Milo Đukanović, Svetozar Marović, Duško Marković

Institucije: NATO, Demokratska partija socijalista, Agencija za nacionalnu bezbjednost


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>

Povezani naslovi