emg home
RSS

Uskoro uredba o subvencijama za zasade voća i vinove loze

09. februar 2010. | 13:13

Izvor: Beta

Vlada Srbije će za dve do tri nedelje usvojiti uredbu o korišćenju podsticajnih sredstava za podizanje zasada voća, vinove loze i hmelja, za šta je predviđeno 800 miliona dinara, najavilo je danas Ministarstvo poljoprivrede."Uredba će se odnositi na proizvodne zasade koji su podignuti u jesen 2009. i za one koji će se podizati ovog proleća", rekao je na konferenciji za novinare pomoćnik ministra poljoprivrede Milan Stegić.

Pravo na podsticajna sredstva imaće fizička lica, nosioci poljoprivrednih gazdinstava, ali i preduzetnici i preduzeća, kao i obrazovne i naučno-istraživačke institucije, kazao je on.

"Minimalna površina koja će biti subvencionisana je 0,3 hektara, dok je maksimalna 10 hektara, ali će Ministarstvo poljoprivrede razmatrati mogućnosti da se kasnije, ove godine, ta gornja granica poveća", kazao je Stegić.

Kako je objasnio, uredba će podrazumevati "finasiranje sadnice u stoprocentnom iznosu njene cene", ali će za svaku kategoriju biti definisano šta su maksimalno prihvatljive cene za Ministarstvo poljoprivrede, pa će sve preko tog iznosa poljoprivrednici sami morati da plate.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

15. novembar - 21. novembar 2010.

>>