emg home
RSS

Arhiva vesti

PRESSEK

Vukčević: Za nas je Mladić živ

24. jun 2010. | 09:55

Izvor: "Novosti"

Srbija ima najveći interes da pronađe i prebaci u Hag dvojicu begunaca, Ratka Mladića i Gorana Hadžića, izjavio je za "Večernje novosti" tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević."Ocena glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca o saradnju Srbije sa Haškim tribunalom je sasvim realna", rekao je Vukčević.

"Bramerc je uzeo u obzir sve naše napore. Odnos i stepen razumevanja sa njim je izuzetno korektan. I što je najvažnije, svi težimo istom cilju - privođenju pravdi poslednjih hačkih begunaca," kazao je Vukčević.

Vukčević je "tehničkim detaljima", a ne nalozima, nazvao Bramercovu preporuku da u Srbiji treba preispitati strategiju, proširiti i intenzivirati potrage. "To su naši zajednički zaključci," kazao je on.

Vukčević je rekao da ne očekuje da će Prvi osnovni sud u Beogradu oglasiti Mladića umrlim, a podsetio je i da je Bramerc izjavio kako je general još živ.

Tužilac je kazao i da raspolaže novim informacijama u slučaju trgovine organima Srba koji su nestali na Kosovu i Metohiji tokom rata u južnoj srpskoj pokrajini 1999. godone.

Po Vukčeviću, uvećavaju se šanse da bude otkriveno ko sve stoji iza tih monstruoznih zločina, s obzirom na informacije koje dobija iz dana u dan o licima iz kriminalnog lanca.

"Saradnja sa Euleksom je veoma dobra i mi očekujemo da će ona uroditi plodom. Euleks istražuje logore na severu Albanije..., dok je naša straga usmerena i ka logorima, ali i ka trgovini organima," kazao je on.

Vukčević je rekao da će uskoro i sa specijalnim tužiocem za organizovani kriminal Miljkom Radisavljevićem razgovarati o tome, pošto smatra da ima mnogo posla i za kolege iz te službe.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara: