emg home
RSS

Krivične prijave protiv direktorke i službenika pošte

25. jun 2010. | 11:12 13:05

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da će protiv direktorke pošte u Boru i još dvoje službenika biti podnete krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja pred održavanje lokalnih izbora u toj opštini. SNS je podnela krivične prijate protiv Dačića i direktora PTT Srbija Gorana Ćirića zbog organizovanja podele lažnog izbornog materijala preko pošte pred lokalne izbore u Boru"Policija je prikupila sve dokaze i tužiocu će podneti krivičnu prijavu", rekao je Dačić novinarima u Beogradu povodom slučaja lažnih uplatnica koje su dobili građani u Boru za navodno plaćenje kampanje Srpske napredne stranke.

SNS je saopštila da su građanima opštine Bor poštari dan pred prošlonedeljne lokalne izbore delili lažno pismo sa logom naprednjaka i uplatnicom kojom navodno predsednik te stranke Tomisav Nikolić traži da im uplate po 1.860 dinara, navodno, zbog velikh troškova kampanje.

Naprednjaci su najavili da će podneti krivične prijave protiv nadležnih i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačić ukoliko taj slučaj ne bude razrešen i odgovorni ne budu uhapšeni. Prema navodima SNS direktorka pošte u Boru Suzana Stojanović nije bila obavestena o tome da je su sistem pošte ušlo nekoliko hiljada takvih pisama, bez žiga i poštanske markice.

   

SNS podnela krivične prijave protiv Dačića i Ćirića


Srpska napredna stranka (SNS) podnela je danas Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i direktora PTT Srbija Gorana Ćirića zbog organizovanja podele lažnog izbornog materijala preko pošte pred lokalne izbore u Boru.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da nije dovoljno što je policija podnela krivične prijave protiv direktorke Pošte u Boru i još dvoje službenika jer su oni, kako je rekao, kolateralna šteta i naterani da preko sistema pošte dele lažne uplatnice i lažna pisma SNS-a.

"Odlučni smo da ispratimo priču do kraja i ako do utorka ne budu otkriveni stvarni nalogodavci i izvršioci krivičnih dela, SNS će preduzeti i šire akcije", rekao Vučić i dodao da ne najavljuje ništa ali da među merama ne iskljucuje ni štrajk glađu.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić je optužio ministra policije Dačića da je zloupotrebio službeni položaj, počinio prevaru kao i da je počinio krivično delo primanje i davanje mita u vezi sa glasanjem.

Ćirića je optužio za zloupotrebu službenog položaja i davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem.

Podelu lažnih pisama SNS i uplatnica kojima Tomislav Nikolić navodno od birača traži da uplate po 1.860 dinara za troškove kampanje, Vučić je nazvao velikom sramotom za Srbiju i najtežom izbornom krađom.

Prema njegovim rečima, službenici pošte su bili naterani da kroz svoj sistem dostave pisma bez žiga i markice, a SNS smatra da je u tom poslu učestvovalo i više drugih lica zbog čega je, kako je istakao, u pitanju krivično delo iz oblasti organizovanog kriminala.

Vučić je rekao da SNS ima određena saznanja ko su nalogodavci i počinioci, ali da je cilj te stranke da natera državne organe da pokažu odlučnost i pronađu odgovorne kako se takve stvari više ne bi dešavale.

SNS je o dešavanjima u Boru pred nedavne lokalne izbore obavestila sve relevantne međunarodne institucije i organizacije kao i diplomatske predstavnike.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Stranke, Policija

Ličnosti: Aleksandar Vucic, Ivica Dačić

Institucije: SNS


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi