emg home
RSS

Arhiva vesti

Saradnja Srbije i Južne Koreje u informacionim tehnologijama

29. jun 2010. | 14:13 15:23

Izvor: Emg.rs

Grad: Seul

Srbija i Južna Koreja potpisale su danas sporazum o saradnji u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kojim se uspostavlja okvir za saradnju dve države u toj oblasti.

Sporazum su potpisali ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije Jasna Matić i direktor Korejske komunikacione komisije, najvišeg državnog tela Južne Koreje zaduženog za telekomunikacije, Se Jong Čoi, saopštilo je srpsko ministarstvo.

Saradnja će se odnositi na regulativu u oblasti telekomunikacija, razvoj širokopojasnog pristupa Internetu, prelazak sa analognog na digitalno emitovanje radio i TV-programa, upravljanje radio-frekvencijskim spektrom, razvoj ljudskih resursa, informacionu bezbednost.

U narednih nekoliko nedelja, na osnovu potpisanog sporazuma, krenuće se u preciznije definisanje zajedničkih projekata.

Na osnovu potpisanog sporazuma dve zemlje će nastojati da unaprede saradnju poslovnih sektora, istraživačkih i obrazovanih institucija i vladinih tela i agencija koja se bave telekomunikacijama i informacionim društvom.

Čoi je naglasio da su fokus na znanje i ulaganje u obrazovanje značajno doprineli uspešnom razvoju Južne Koreje.

Jasna Matić je istakla da je ovo, nakon sporazuma potpisanih sa Evropskom unijom, jedan od najvažnijih sporazuma koje je Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije do sada potpisalo.

 

Cvetković pozvao južnokorejske privrednike da ulažu u Srbiji

Premijer Srbije Mirko Cvetković razgovarao je danas u Seulu s južnokorejskim privrednicima o mogućnostima ulaganja u Srbiju i posetio korporaciju Samsung Electronics.

Cvetković je o mogućnostima ulaganja u Srbiju razgovarao s predstavnicima četiri najvažnije ekonomske asocijacije u Koreji,a to su Federacija korejske industrije, Korejska komore za trgovinu i industriju, Korejska međunarodna trgovinska asocijacija i Korejska asocijacija malog i srednjeg biznisa.

Premijer je prilikom posete Samsungu predstavio ekonomsku situaciju i potencijale Srbije i pozvao poslovodstvo te korporacije da ulaže u Srbiju.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Telekomunikacije, Privredna saradnja

Ličnosti: Mirko Cvetković, Jasna Matić, Se Jong Čoi

Institucije: Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije

Kompanije: Samsung Electronics


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • Dragutinović: Dogodine povišice u januaru, aprilu i oktobru

    31. avg 2010.

    Emg.rs

  • Sutra ističe rok da funkcioneri prijave sve funkcije

    31. avg 2010.

    Beta

Povezani naslovi