emg home
RSS

U Aranđelovcu formirana lokalna vlast

02. jul 2010. | 17:04

Izvor: Beta

Grad: Aranđelovac

U Aranđelovcu je danas konstituisana opštinska vlast izborom predsednika opštine, predsednika skupštine opštine i njihovih zamenika, kao i članova Opštinskog veća.Za predsednika opštine tajnim glasanjem odbornici Skupštine opštine izabrali su Vladu Gajića, prvog na listi Demokratske stranke u Aranđelovcu. Za zamenika je izabran Aleksandar Damjanić, nosilac izborne liste Koalicije G17 plus Zajedno za Aranđelovac i SDPS i predsednik odbora G 17 plus u Aranđelovcu.

Za predsednika skupštine opštine izabran je prvi na listi SPS-PUPS-Jedinstvena Srbija Milutin Đurić, a za zamenika Danijela Veljović iz LDP-a.

Damjanić je rekao da se o izboru najviših opštinskih funkcija odlučivalo tajnim glasanjem, a izbor je podržala većina koju čini 22 od ukupno 41 odbornika.

"Izbor je podržao 21 odbornik vladajuće većine koja je juče potvrđena potpisivanjem koalicionog sporazuma", rekao je Damjanić.

On nije mogao da potvrdi čiji je glas iz opozicije podržao izbor čelnika nove opštinske vlasti i dodao da to sada "može samo da se nagađa", kao i da ne veruje da je to bio odbornik iz redova DSS-a.

Na sednici Skupštine opštine Aranđelovac koja je održana 25. juna verifikovani su mandati 41 odbornika. Vladajuću većinu čine 10 odbornika DS-a, šest koalicije SPS-PUPS-Jdinstvena SrRbija, dva LDP-a, i tri Koalicije G17 plus Zajedno za Šumadiju i SDPS.

Vanredni izbori u Aranđelovcu održani su 25. aprila 2010. godine.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Lokalni izbori


Unesite tekst komentara:

<<

30. avgust - 05. septembar 2010.

>>
  • ComTrade Fabrika znanja od 7. do 10. septembra

    4. sep 2010.

    Beta