emg home
RSS

Na izborima u Boru pobeda Ujedinjenih regiona Srbije (VIDEO)

21. jun 2010. | 09:13 14:44

Izvor: Beta

Grad: Bor

Lista Ujedinjeni regioni Srbije (URS) - Socijaldemokratska partija Srbije - Mlađan Dinkić pobedila je na prevremenim izborima za odbornike u Skupštini opštine Bor, saopštila je jutros ta koalicija.Prema podacima te koalicije, nakon obrađenih rezultata sa 46 od 47 biračkih mesta, lista URS je na juče održanim izborima osvojila je 23,7 odsto glasova birača.

Koalicija Demokratska stranka-Srpski pokret obnove-Demohrišćanska stranka Srbije osvojila je 17,9 odsto glasova, a SPS-PUPS-jedinstvena Srbija - 11,8 odsto.

Koalicija Srpska napredna stranka - Nova Srbija osvojila je 17,42 odsto glasova, koalicija Vlaška demokratska stranka Srbije – Partija Roma 6,3 odsto, a Liberalno-demokratska partija 5,57 odsto.

Jedino je neizvesno da li će cenzus od pet odsto preći Demokratska stranka Srbije (DSS). DSS je, bez podataka sa jednog biračkog mesta, osvojila 5,06 odsto glasova birača.

Cenzus, prema podacima URS, nije prošla Srpska radikalna stranka, koja je osvojila 4,47 odsto glasova.

Pravo glasa u Boru je imalo 45.739 birača, koji su na 47 odborničkih mesta glasali za 35 odbornika.

Odziv birača je bio nešto ispod 50 odsto. Većih nepravilnosti nije bilo.

         

Lideri Ujedinjenih regiona Srbije (URS) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), Mlađan Dinkić i Rasim Ljajić, izrazili su danas zadovoljstvo pobedom na izborima u Boru i obećali formiranje odgovorne i radne demokratske vlasti.

Dinkić i Ljajić su na zajedničkoj konferenciji za novinare ocenili da je izborni rezultat pokazao da su prvi put u Srbiji pobedile male, socijalno-ekonomske i životne teme, umesto visoke politike.

"Mi ćemo sada preuzeti punu odgovornost za vođenje politike u Boru. Očekujemo da sa našim koalicionim partnerima iz republičke vlade napravimo zaista jaku lokalnu vlast koja će omogućiti da građani Bora bolje žive", poručio je Dinkić.

On je ocenio da su građani prepoznali nastojanja URS i SDPS da se daju veća ovlašćenja lokalnim liderima, ljudima koji su ponikli u gradovima i selima i koji treba da dobiju više odgovornosti da vode i sprovode lokalnu politiku i da više utiču na kreiranje državne politike.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

13. jul 2010. 13:35:38

| Slobodan Radulović

0

ARGUMENTI ZA PONAVLJANJE IZBORA U BORU

Lažne uplatnice su samo jedan od argumenata za ponavljanje izbora.

Mnogo veću težinu i važnost ima činjenica da je Opštinska izborna komisija svojim zvaničnim zapisnikom na posredan način priznala da je prilikom ovih izbora upotrebljeno 230 glasačkih listića više nego što je zvanično bilo pripremljeno za izbore. Da je bilo štampano više listića nego što je zvanično dato biračkim odborima dokazano je time što su izbori bili ponovljeni na dva biračka mesta na kojima je prilikom prethodnih glasanja upotrebljen po jedan glasački listić više. Ostatak od 228 viška upotrebljenih glasačkih listića je zataškan kroz izveštaj Opštinske izborne komisije iako je upotreba tog viška glasačkih listića konstantovana kroz specifikaciju glasačkih listića u navedenom izveštaju Opštinske izborne komisije.

Ko ne veruje neka proveri podatke iz tog Izveštaja. Moja provera dala je sledeće rezultate:

Primljeno: 42719 glasačkih listića
Ostalo neupotrebljeno: 21584 glasačkih listića
Glasalo na biračkim mestima: 21097 birača
Glasalo van biračkih mesta: 268 birača
Ukupno glasalo: 21097 na biračkim mestima + 268 van biračkih mesta = 21365 birača

Dobijenih i upotrebljenih glasačkih listića: 21584 + 21365 = 42949

Znači da je upotrebljeno 42949 glasačkih listića a prikazano je da je navodno dobijeno samo 42719, što znači da je upotrebljeno 230 glasačkih listića više nego što je dobijeno. Pošto su zbog viškova glasačkih listića bili ponovljeni izbori na dva biračka mesta a u više izveštaja biračkih odbora je konstantovano da je bilo kupovine glasova, postoji osnovana sumnja da je takva kupovina, između ostalog, vršena i upotrebom viška glasačkih listića, tako što su ovi listići kao popunjeni van biračkih mesta, ubačeni od strane plaćenih glasača umesto onih glasačkih listića koje su ti plaćeni glasači dobili od biračkih odbora prilikom svojih prijava na biračkim mestima. Tehnika krađe izborne volje građana Bora odvijala se po sledećem scenariju:

Plaćeni glasač iz Fonda viška od 230 glasačkih listića pre ulaska na biračko mesto dobija popunjen glasački listić koji ne prijavljuje Biračkom odboru od koga nakon prijavljivanja svojih podataka iz biračkog spiska od Biračkog odbora dobija prazan glasački listić, zatim odlazi iza paravana i vrši zamenu glasačkih listića, izlazi iz paravana i u glasačku kutiju ubacuje popunjeni glasački listić naručioca njegove izborne volje a prazan glasački listić vraća naručiocu kao priznanicu da je glasao po volji naručioca na osnovu čega mu naručilac isplaćuje dogovorenu naknadu. Isplaćeni birač odlazi a naručilac izborne volje popunjava primljeni prazan glasački listić i predaje ga sledećem plaćenom glasaču i tako sve dok ima zainteresovanih plaćenih glasača a ja lično, pod zakletvom da govorim istinu i sa verom u Boga mogu potvrditi da je na mom biračkom mestu br. 9 bilo mnogo tih plaćenih glasača i da su neki od njih hvatani tako što su iza paravana vršili snimanje svojih glasačkih listića kao dokaz da su glasali po narudžbini, što je konstantovano i zvaničnim izveštajem Biračkog odbora na ovom biračkom mestu a što ustvari znači da su i druge političke opcije dobijale plaćene glasove ali pošto nisu imale Fond sa viškom glasačkih listića lakše ih je bilo uhvatiti na ovom nečasnom poslu. Ko ne veruje da su ovi izbori u Boru bili lažirani može se uveriti ako pogleda http://bokisingl.wordpress.com/2010/06/28/kako-zaraditi-profit-partnerstvom-sa-politickom-mafijom-treci-deo/

<<

13. septembar - 19. septembar 2010.

>>
 • Uhapšeni direktori Železnica Srbije zbog zloupotrebe

  16. sep 2010.

  Emg.rs

 • File: Rezolucija u UN za Srbiju korak napred ka EU

  16. sep 2010.

  Beta

 • Danas Memorandum o pravosudnoj saradnji Srbije i Španije

  16. sep 2010.

  Madrid, Beta

 • Stejt department: Viša kazna bila bi prikladnija

  16. sep 2010.

  Vašington, Beta