emg home
RSS

Homen: Sutra razgovori sa Crnom Gorom o izručenju

14. jul 2010. | 14:44 15:07

Izvor: Beta

Predstavnici ministarstava pravde Srbije i Crne Gore sutra će početi razgovore o zaključenju sporazuma o izručenju svojih državljana, najavio je danas državni sekretar srpskog ministarstva Slobodan Homen.



"Dobili smo zvaničnu saglasnost Ministarstva pravde Crne Gore (da zaključimo taj sporazum)", rekao je Homen i dodao da je srpska strana predložila da lista krivičnih dela za izručenje bude proširena, u odnosu na sporazum koji je Srbija potpisala s Hrvatskom.

U tom sporazumu Srbija i Hrvatska obavezale su se da jedna drugoj izručuju državljane osumnjičene i osuđene za organizovani kriminal i korupciju, podsetio je Homen.

"Predložili smo (Crnoj Gori) da se (sporazum) proširi na sva dela za koja se može izreći kazna duža od godinu dana", rekao je državni sekretar Ministarstva pravde Srbije.

Na pitanje o eventualnom sklapanju takvog sporazuma s Bosnom i Hercegovinom, Homen je rekao da to nije razmatrano jer to ne dozvoljava ustav Bosne i Hercegovine.

   

Tražili smo da objavimo spisak osumnjičenih


Ministarstvo pravde Srbije je od Hrvatske dobilo imena 1.500 Srba osumnjičenih i optuženih za ratne zločine, rekao je danas državni sekretar tog ministarstva Slobodan Homen i dodao da je od hrvatske strane tražena saglasnost da taj spisak bude objavljen.

"Hrvatska nam je predložila da građani dolaze kod nas i da provere da li su na spisku, a mi smo tražili saglasnost da spisak objavimo", rekao je Homen i dodao da se nada da će se to uskoro desiti.

Homen je naveo da građani na internet sajtu Ministarstva pravde Srbije mogu da se obaveste o načinu na koji mogu da provere da li su na tom spisku.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>